Gerucht

DJI Mavic 3 met dual camera verschijnt in november

Heet van de naald: de DJI Mavic 3 wordt volgens de meest recente geruchten in november geïntroduceerd. De dubbele camera is zo goed als een feit. Dat blijkt uit een officiële teaserafbeelding die is uitgelekt. Het credo waarmee DJI de Mavic 3 gaat aankondigen is ‘Double the fun’. De Mavic 3 komt in meerdere uitvoeringen op de markt, waaronder een Fly More Combo en Cine-uitvoering.

Over de DJI Mavic 3 is in de afgelopen weken al één en ander uitgelekt. Zo zou de drone een vliegtijd bieden van minstens 40 minuten. De sensoren voor obstakeldetectie zijn van positie gewijzigd. De grootste verandering zit ‘m in de cameramodule: deze zal voorzien zijn van twee camera’s, één voor groothoekopnamen in hoge kwaliteit en een camera met zoomlens. Naar verluidt zal de drone opnamen kunnen maken in ProRes.

De vandaag uitgelekte teaser werd op Twitter gezet door Jasper Ellens van 27 Leaks, die onlangs ook geruchten over aanstaande drones van Autel Robotics publiceerde. “November it is! Official #Mavic3 poster just leaked. Double camera. 4/3” and 1/2” combined”, staat er in de beschrijving.

Op de afbeelding hint DJI duidelijk op de nieuwe dual camera, zowel met de gekozen afbeelding als met de term ‘double the fun’. Op de poster staat ook november als moment van verschijnen genoemd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

5 gedachten over “DJI Mavic 3 met dual camera verschijnt in november

 • Frank Janssen

  Dankjewel wiebe voor de info. Al iets over het CE-label bekend?

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Nee, daarover is op dit moment nog niets bekend. Ik vrees dat de drone nog geen Cx-label zal hebben.

   Beantwoorden
 • Ik snap alleen nog niet welke markt ze met deze drone willen aanspreken. Een fixed 7x zoom is absurd close voor een drone. Wellicht voor inspectie? Ik wacht nog steeds op een refresh van de Mavic Zoom. Van de gedachte van een drone met 2 á 3x optische zoom met ProRes gaat mijn hart sneller kloppen.

  Beantwoorden
 • De Schepper

  Ik vraag mij af wie nu nog een drone koopt zonder Cx-label? Volgens de Europese regelgeving vallen deze UAS vanaf 01/01/2023 dan onder Open categorie A3 waarin je niets meer mag met deze drones tenzij je 150 meter overal van weg blijft. Als beginnend UAS piloot heb ik net mijn online examen open categorie A1 met succes afgerond en was ik verder van plan om me voor te bereiden op het examen open A2. Maar ik twijfel om daar nu al mijn tijd in te steken (het certificaat is maar 5 jaar geldig)
  En sta nu voor de keuze kopen of niet? Met de aankondiging van de Mavix 3 met veelbelovende specs.
  dacht ik bingo maar geen Cx label voor een drone die waarschijnlijk meer dan 2000 euro gaat kosten waar je maar 1 jaar mee mag vliegen. Als ondernemer vindt ik dit een slechte investering. En dan heb ik het nog niet gehad over de zoektocht voor een BA-verzekering die aangepast is aan de Europese regels. Tot nu nog geen verzekeraar gevonden die zich geroepen voelt om zijn verzekering aan te passen aan deze nieuwe regels. Drone verzekering jazeker meneer maar je mag niet hoger vliegen dan 10 meter.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier