Productnieuws

Buitenissige V-Coptr Falcon bicopter eindelijk verkrijgbaar

Eind 2019 alweer kondigde dronemaker Zero Zero Robotics de V-Coptr Falcon aan, een bicopter 4K cameradrone die een vliegtijd zou hebben van een klein uur. Aanvankelijk zou de drone in het voorjaar van 2020 op de markt gebracht worden, maar door de coronacrisis liep alles anders: fabrieken werden gesloten en alle logistiek kwam tot een stilstand. Maar nu is de buitenissige drone dan eindelijk verkrijgbaar.

V-vormige bicopter

Zero Zero Robotics kiest met de V-Coptr Falcon voor een radicaal andere ontwerpfilosofie dan de gemiddelde quadcopter van de concurrentie. We hebben hier te maken met een zogenaamde bicopter, oftewel een multirotor met twee propellers. Om te zorgen voor de gewenste wendbaarheid zijn beide propellers kantelbaar: het mechaniek hiervoor is verwerkt in de twee motorsteunen. Daardoor zou de drone net zo wendbaar zijn als een vogel, vandaar de naam ‘Falcon’. Het frame van de drone is V-vormig, de armen zijn inklapbaar.

Het resultaat is een cameradrone met een theoretisch maximale vliegtijd van maar liefst 50 minuten. De camera is bevestigd op een drie-assige gimbal en kan filmen in maximaal 4K resolutie. Extra sensoren zorgen ervoor dat de drone obstakels kan ontwijken en onderwerpen kan volgen (tracking). Het bereik van de meegeleverde zender bedraagt onder ideale omstandigheden zo’n 7 km.

Specificaties

De belangrijkste specificaties zijn als volgt:

 • Vliegtijd: 50 minuten
 • Gewicht: 760 gram
 • Batterij: 15.4V 4.500 mAh lithium accu (meegeleverd)
 • Remote control bereik: 7.000 meter, 2,4 GHz
 • Sensor: 1/2.3” CMOS; 12 megapixels
 • Lens: Beeldhoek 77°±3°; Brandpuntsafstand 28mm equivalent; vast diafragma van f/2.2
 • ISO-bereik: 100-6.400
 • Fotoformaat: 4.000 × 3.000 pixels (jpg)
 • Maximale videoresolutie: 4K 3.840 × 2.160 bij 30 fps (MP4)
 • Afmetingen (ingeklapt): 220,6 × 148,2 × 72,3 mm
 • Windbestendigheid: tot en met 5 Bft
 • Maximale vliegsnelheid: tot 8 m/s (normale stand), 12 m/s (sportstand)
 • Maximale vlieghoogte: 500 meter
 • GNSS: GPS+GLONASS (geen geofencing systeem aanwezig)
 • Geavanceerde vliegfuncties: headless mode, ballistic flight, intelligent follow, one key return, rise and fall

Prijs en beschikbaarheid

Helaas is de verkoopprijs als gevolg van de voortdurende chiptekorten een stuk hoger uitgevallen dan oorspronkelijk beloofd: de drone kost 1.500 dollar bij Alibaba, anderhalf keer zo duur dus als de aanvankelijk gecommuniceerde verkoopprijs van rond de 1.000 dollar. De drone is na bestelling per direct leverbaar.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier