Kijken: drone filmt magisch ballet der ijsbergen bij Groenland

Ooit ijsbergen zien balletdansen? De in Groenland opgenomen dronevideo Ice Ballet geeft je een idee van hoe dat er uit zou kunnen zien. De video werd gemaakt door het duo Nestoras Kechagias en Athanasia Lykoudi, met een DJI Phantom 4 Pro en de Panasonic GH5 en G80. Naast de nodige droneshots bevat de video ook een paar fascinerende hyperlapses.

Uit de beschrijving: “Deze video is in juni 2018 in Groenland opgenomen. We hadden 24 uur daglicht, dus was er sprake van middernachtzon. Er was sterke magnetische interferentie tijdens het vliegen met onze drone en daardoor was het onze meest uitdagende shoot tot nu toe. Ted Regklis componeerde de muziek en zorgde voor het sounddesign. We zijn hem heel dankbaar voor zijn hulp bij het produceren van de video.”

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!