Pro

DJI voegt nieuwe privacy- en dataveiligheidsopties toe aan M300

Middels firmware-update V3 voor de Matrice 300 heeft dronemaker DJI een serie nieuwe privacy-opties en features op het gebied van dataveiligheid toegevoegd. Zo kunnen toekomstige updates volledig offline worden uitgevoerd en is het mogelijk om de gegevens die worden opgeslagen op de onboard SD-kaart te versleutelen. Ook krijgen gebruikers meer controle over de manier waarop de drone in verbinding staat met externe servers.

Verbeterde dataveiligheid

De M300 RTK is momenteel het vlaggenschip in de Enterprise-serie drones van DJI. Het toestel biedt een lange vliegtijd, obstakeldetectie in alle richtingen en kan worden uitgerust met geavanceerde camera’s voor inspectie- en securitydoeleinden. Het toestel is dan ook populair bij zowel commerciële operators als overheden.

Om tegemoet te komen aan de voortdurende zorgen op het vlak van privacy en dataveiligheid heeft DJI een nieuwe software-update uitgebracht voor het toestel. Het gaat om firmwareversie v03.00.01.01.

Eén van de nieuwe features betreft de mogelijkheid om in de toekomst alle updates offline uit te voeren, dus zonder dat de drone of de controller verbonden hoeft te worden aan het internet. De updates kunnen na v03.00.01.01 uitgevoerd worden vanaf een SD-kaart die in de controller of de drone wordt gestoken.

Een andere nieuwe feature op het vlak van dataveiligheid betreft de toevoeging van een Restricted Network Mode. In deze modus kunnen alleen de kaartweergave, RTK en live broadcast-functies van de M300 contact maken met een externe server. Er is geen ander dataverkeer mogelijk. Gebruikers die helemaal niet willen dat de drone contact zoekt met de buitenwereld kunnen de Local Data Mode inschakelen.

Om ook de data die op de drone zelf wordt opgeslagen beter te beveiligen is het nu mogelijk om SD card encryption in te schakelen. Iedere keer dat de drone wordt ingeschakeld, moet de gebruiker dan eerst een veiligheidscode invoeren om toegang te kunnen krijgen tot de beelden op het geheugenkaartje.

Een laatste nieuwe functie op het vlak van databescherming betreft Delete All Device Data, waarmee alle logs, gegevens en instellingen van zowel drone, controller als payload in één keer gewist worden.

Nieuwe functies

De software-update brengt ook andere nieuwe functies met zich mee. Zo is het nu mogelijk om de drone automatisch een 360º opname te laten maken van de omgeving. Ook zijn er verbeteringen op het vlak van het vlieggedrag en de manier waarop de return to home (RTH)-functie werkt. Daarnaast kan de maximale vlieghoogte van de drone nu ingesteld worden op 1.500 meter, mits er op minstens 50 km afstand van een vliegveld wordt opgestegen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier