Nieuwe foto’s van Mavic 3 tonen slankere armen en nieuw propellerdesign

Er zijn nieuwe foto’s opgedoken van de aankomende DJI Mavic 3. Deze tonen de onder- en bovenzijde van de drone, en geven een goede indruk van de vernieuwde cameramodule. Opvallend is dat de propellers een heel nieuw ontwerp hebben en iets langer lijken te zijn dan die van de Mavic 2. Samen met de slankere armen zou dat wel eens kunnen duiden op een verminderde geluidsproductie.

Dealer

De foto’s verschenen op het twitteraccount van OsitaLV. Het gaat om de eerste foto’s waarbij de Mavic 3 drone duidelijk zichtbaar is in iemands handen. Het zou om een dealer kunnen gaan, merkt OsitalV op. Het zou goed kunnen dat dealers de eerste voorraden aan het ontvangen zijn; de Mavic 3 wordt naar verwachting op 5 november aangekondigd.

Op de foto van de onderzijde van de drone is de nieuwe cameramodule met de twee lenzen goed te zien. Volgens de eerder uitgelekte handleiding gaat het om één micro four thirds-sensor met een resolutie van 20 megapixels en een brandpuntsafstand van 24 mm, en een tweede 1/2” sensor met een resolutie van 12 megapixels en een brandpuntsafstand van 160 mm, wat zich vertaalt in 6x telebereik. De gimbal oogt bovendien wat robuuster.

Slankere armen, langere props

De foto van de bovenzijde laat goed ziet dat de armen een stuk slanker lijken te zijn ten opzichte van die van voorganger Mavic 2. Ook hebben de propellers een nieuw ontwerp: de gekromde tips zijn verdwenen en de propellers lijken iets in de lengte gegroeid te zijn.

Die combinatie van factoren is interessant: dunnere armen zorgen voor minder luchtweerstand en voor minder interactie met de wervelingen die de propellers veroorzaken, wat weer tot minder geluidsproductie leidt. Een ander voordeel is dat langere propellers in zijn algemeenheid wat minder snel hoeven te draaien; de lagere zoemtoon als gevolg daarvan klinkt waarschijnlijk minder irritant in de oren.

In de aanloop naar de introductie van de DJI Mavic 3 op 5 november zullen er ongetwijfeld nog meer foto’s en details gaan uitlekken. We houden je op de hoogte!

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over een volledige ROC vergunning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier