Gerucht

Nu ook gedetailleerde productafbeeldingen van Mavic 3 voortijdig te bekijken

Over ruim een week – op 5 november om precies te zijn – zal DJI de opvolger van de Mavic 2 Pro en Zoom introduceren, namelijk de DJI Mavic 3. In de afgelopen weken doken vrijwel alle specs en een aantal foto’s van het nieuwe toestel op. Inmiddels circuleren er ook gedetailleerde productafbeeldingen van de Mavic 3. Te zien zijn beide uitvoeringen van de drone, de DJI Smart Controller V2.0, diverse accessoires en de Fly More combo’s.

Mavic 3

De afbeeldingen zijn afkomstig van de Duitse blogger Nils Ahrensmeier. Interessant is het gegeven dat er ook een Europese (EU) versie van de drone lijkt te komen, die met een gewicht van net onder de 900 gram voorsorteert op de mogelijkheid om een C1-label te krijgen. Dat de drone direct bij lancering al zo’n label heeft is onwaarschijnlijk: de technische standaarden zijn namelijk nog altijd niet definitief vastgesteld.

De Mavic 3 komt in drie varianten op de markt: de Mavic 3, de Mavic 3 Fly More Combo en de Mavic 3 Cine Premium. Op de productafbeeldingen is te zien dat de armen een stuk slanker zijn geworden, ten behoeve van de aerodynamica. Ook is te zien dat de sensoren een nieuwe plek hebben gekregen: naar verwachten biedt de Mavic 3 360º obstakeldetectie. De controller die bij de Mavic 3 wordt geleverd is ogenschijnlijk dezelfde als die van de Mini 2 en Air 2S.

Fly More combo

Wie de Fly More combo bestelt kan een extra vliegaccu en een serie extra accessoires tegemoet zien, waaronder een draagtasje, holster (voor aan je broekriem), reservepropellers, ND-filters en een charging hub.

Mavic 3 Cine

De Mavic 3 Cine Premium Edition is het topmodel uit de serie. Deze drone beschikt naar verluidt over 1 TB aan intern SSD-geheugen. Daarbij biedt deze drone de optie om in ProRes te filmen. Er is dan minder sprake van beeldcompressie met een hogere bitrate tot gevolg. De drone ziet er verder precies hetzelfde uit als de standaard Mavic 3, maar dan met de aanduiding ‘Cine’ op de armen.

Smart Controller V2.0

Bij de Mavic 3 Cine wordt de DJI Smart Controller V2.0 geleverd, met ingebouwd 5,5″ display. Deze is te zien op de afbeelding met alle accessoires die bij de Cine-uitvoering worden geleverd.

Verkoopprijzen

Prijzen van de Mavic 3, Mavic 3 Fly More combo en Mavic 3 Cine zijn nog niet bekend. Er wordt door een Nederlandse dealer gezegd dat de basisuitvoering van de Mavic 3 €2.100 gaat kosten, de Fly More combo €2.700 en de Mavic 3 Cine €4.700, maar deze verkoopprijzen zijn mogelijk gebaseerd op eerdere geruchten en niet op de definitieve dealer-adviesprijzen vanuit DJI.

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier