Gerucht

Chinese videoreview en Europese verkoopprijzen van DJI Mavic 3 op straat

Er valt komende vrijdag 5 november nog maar weinig aan te kondigen voor DJI, want onderhand liggen vrijwel alle productfoto’s, specificaties en accessoirelijsten van de nieuwe DJI Mavic 3 op straat. Er circuleert zelfs al een eerste videoreview van de nieuwe drone, gemaakt door een Chinese YouTuber. Ook zijn de Europese verkoopprijzen met enige zekerheid bekend. En die zijn bepaald niet mals…

Mavic 3 videoreview

Al enige dagen circuleert er online een Chinese videoreview van de Mavic 3 op de sociale media. De review is vermoedelijk per ongeluk publiek zichtbaar gemaakt na het uploaden. Maar toen de reviewer in kwestie de video weer offline haalde was het al te laat: de review was al door iemand anders gedownload. Sindsdien circuleren er her en der kopieën van de reviewvideo. Op YouTube worden die steeds weer verwijderd vanwege copyrightclaims, maar de review is ook op Vimeo terug te vinden.

Helaas valt er weinig te begrijpen van wat de reviewer allemaal vertelt, maar je krijgt wel een aardige indruk van de mogelijkheden die de Mavic 3 biedt. Waaronder de veelbesproken telecamera (niet te verwarren met optische zoom). Ook komt de controller in beeld waarop de DJI Fly-app draait. Het gaat dus niet om de Cine-uitvoering van de Mavic 3, want die komt met de nieuwe DJI Smart Controller V2.0.

Mavic 3 en Mavic 3 Cine verkoopprijzen

Als het gaat om de verkoopprijzen is er al veel gespeculeerd. Het was al wel duidelijk dat de Mavic 3 een stevig prijskaartje zou krijgen, maar de meest recente prijsgeruchten liegen er niet om: de standaarduitvoering van de Mavic 3 gaat zeer vermoedelijk €2.099 kosten, de Mavic 3 Fly More Combo €2.799, en de Mavic 3 Cine Premium Combo – houd je vast – maar liefst €4.799 euro.

DJI mikt met de Mavic 3 overduidelijk op prosumers die flink in de buidel willen tasten voor een nieuwe drone. Het lijkt er door de toevoeging van ProRes bij de Cine-uitvoering zelfs op dat DJI gebruikers van het Inspire 2-platform wil overhalen om over te stappen op de Mavic 3. Deels is dat begrijpelijk: alhoewel de Inspire 2 (review) nog altijd een prachtig apparaat is, blijft het een log en groot apparaat waar je liever niet al teveel risico’s mee wilt nemen. De grote vraag is alleen of met name Europese gebruikers nog wel zo diep in de buidel willen tasten voor een drone die (nog) geen Cx-label zal hebben.

Aankondiging

Overigens windt DJI er zelf ook geen doekjes meer om, dat de aankondiging van vrijdag over de Mavic 3 zal gaan. In de rondgestuurde aankondiging van het live-event is zelfs de tekst ‘MAVIC 3’ te zien als je de schaduwen een beetje ophaalt in Photoshop.

Imaging Above Everything - DJI Mavic 3 launch event teaser

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Chinese videoreview en Europese verkoopprijzen van DJI Mavic 3 op straat

  • Rob Bruning

    Zolang de Mavic 3 GEEN Cx-label heeft zal ik die zeker niet kopen. Want doe je dat wel, dan mag je in 2023 met je dure Mavic 3 alleen in de categorie A1A3 vliegen en dat betekent 150 m van mensen verwijderd blijven, een voorwaarde waarmee je in de praktijk van lid van een drone-club niet mee uit de voeten kunt!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier