Productnieuws

DJI introduceert Mavic 3 en Mavic 3 Cine met dubbel camerasysteem

Ruim drie jaar nadat de Mavic 2 Pro en Zoom werden aangekondigd heeft dronemaker DJI de Mavic 3 en Mavic 3 Cine geïntroduceerd. Gebleven zijn de compacte form factor en het relatief lage gewicht van net geen kilogram. Nieuw is de cameramodule, die over twee afzonderlijke camera’s beschikt: één voor groothoekopnamen en één voor teleshots. Van de drone verschijnt ook de veel duurdere Cine-uitvoering, die een betere beeldkwaliteit biedt dankzij de toevoeging van ProRes.

Groothoek en tele in één

De Mavic-serie is zonder twijfel het meest populaire quadrotorplatform dat DJI tot nu toe op de markt heeft gebracht. De oorspronkelijke Mavic Pro was een gigantische verkoophit, en toen de Mavic 2 op de markt kwam verbaasde DJI vriend en vijand met de Hasselblad-technologie die toegepast was in de Mavic 2 Pro. Later kwam daar nog wel wat kritiek op, want de sensor van de Mavic 2 Pro bleek gebruik te maken van pixel binning en daardoor niet optimaal te presteren. Een ander kritiekpunt betrof het feit dat de camera’s van de Mavic 2 Pro en Mavic 2 Zoom niet uitwisselbaar waren. Je moest als koper dus kiezen tussen beeldkwaliteit en veelzijdigheid.

De Mavic 3 rekent af met beide issues. Niet alleen is de drone voorzien van een gloednieuwe Hasselblad L2D-20c camera met micro four thirds (MFT)-sensor die een veel betere beeldkwaliteit belooft, bovendien bevat de drone een tweede camera die voorzien is van een telelens. Vanuit de DJI Fly-app kan de gebruiker tijdens een vlucht switchen tussen wide en tele, en op die manier zowel overzichten opnemen als onderwerpen dichterbij halen.

De vernieuwde cameramodule van de DJI Mavic 3
De vernieuwde cameramodule van de DJI Mavic 3 beschikt over een groothoekcamera en een zoomcamera.

Langere vliegtijd, groter bereik

Het aandrijfsysteem van de Mavic 3 is op diverse punten verbeterd. Ook heeft DJI een nieuwe Smart Battery geïntroduceerd. Dat betekent dat je de accu’s van de Mavic 2 helaas niet kunt gebruiken in de Mavic 3. Daar staat tegenover dat dat Mavic 3 een veel langere vliegtijd biedt: tot ruim 45 minuten. Ook is het ontwerp aerodynamischer geworden, met betere vliegprestaties tot gevolg. Het gewicht is net geen 900 gram.

De controller die bij de standaarduitvoering van de Mavic 3 wordt geleverd kennen we van de DJI Mini 2 en DJI Air 2S. Videobeelden worden dankzij OcuSync 3 in 1080p HD overgedragen, over een afstand van 5 km in CE-modus. Je gebruikt de controller in combinatie met de DJI Fly-app, die middels een update is voorbereid op de Mavic 3.

De Mavic 3 Cine komt met een nieuwe versie van de DJI Smart Controller, de DJI RC Pro. Dankzij het ingebouwde scherm van die controller hoef je geen smartphone of tablet meer te bevestigen. Het 5,5″ scherm heeft een helderheid van 1.000 nits. Verder beschikt de DJI RC Pro-controller over een HDMI-aansluiting.

Interessant is het feit dat DJI een optionele Cellular Transmission Dongle gaat aanbieden voor de Mavic 3. Daarmee kan de drone via een 4G-netwerk worden aangestuurd. Dat maakt de weg vrij voor geavanceerde drone-operaties buiten het zicht van de piloot (BVLOS).

DJI Mavic 3 Cine
De DJI Mavic 3 Cine komt met 1 TB intern geheugen, ondersteuning voor ProRes 422 HQ en de nieuwe RC Pro controller.

Cameraspecs

De hoofdcamera van de Mavic 3 heeft zoals gezegd een MFT CMOS-sensor. De maximale filmresolutie betreft 5,1K bij 50 fps. In 4K is de maximale framerate 120 fps. Overigens is deze modus niet meteen beschikbaar; hiervoor volgt nog een firmwareupdate. De beeldhoek is 84º, en het diafragma is regelbaar van f/11 tot f/2.8. Volgens DJI zorgt de grotere sensor voor een betere lichtgevoeligheid en een groter dynamisch bereik (12,8 stops). Videobeelden kunnen worden opgenomen in 10 bit D-log. Door middel van de optionele DJI Mavic 3 Wide-Angle opzetlens is het mogelijk om de beeldhoek te vergroten naar 108º.

De tweede camera is voorzien van een 162mm telelens, met een beeldhoek van 15º en maar liefst 28x hybride zoom (digitaal+optisch). Het diafragma kan niet worden ingesteld en heeft een vaste waarde van f/4.4. Door twee camera’s in één module te combineren kan de gebruiker profiteren van zowel een verbeterde beeldkwaliteit ten opzichte van de Mavic 2 Pro en de veelzijdigheid van de Mavic 2 Zoom. En dankzij de Natural Color Solution (HNCS)-technologie van Hasselblad moeten de camera’s natuurgetrouwe kleuren opleveren.

Foto’s maken doet de Mavic 3 met een resolutie van 20 megapixels. In RAW hebben de foto’s een kleurdiepte van maar liefst 12 pixels. Dat staat garant voor subtiele kleurovergangen en een groot dynamisch bereik. Ook kunnen foto’s bij weinig licht worden gemaakt. Dankzij Vision Detect Auto Focus stelt de drone snel en doeltreffend scherp.

ProRes

Een nieuwe feature die professionele beeldmakers graag zullen omarmen betreft de toevoeging van ProRes 422 HQ. Dan moet je wel de veel duurdere Cine Premium Edition aanschaffen. Die biedt niet alleen de ProRes-codec, maar naast het standaard 8GB geheugen ook een interne SSD met een capaciteit van 1 TB. Upgraden naar Cine vanaf de basisuitvoering van de Mavic 3 is helaas niet mogelijk.

ProRes is een codec die ontwikkeld werd door Apple. Het gaat om compressietechnologie die zorgt voor de omzetting van het ruwe videobeeld vanuit de sensor in een videobestand dat verder verwerkt kan worden. Het voordeel van ProRes is dat er zeel veer informatie bewaard blijft, waardoor je meer speelruimte hebt in de nabewerking. Het nadeel is dat ProRes veel meer geheugenruimte vraagt, en dat je dus ook een computer met veel opslagcapaciteit nodig hebt om het materiaal te verwerken. Ook moet je editing software ondersteuning bieden voor ProRes.

De Mavic 3 Cine komt met de nieuwe DJI RC Pro remote controller.

360º obstakeldetectie

Een andere verbetering ten opzichte van de Mavic 2 betreft de toevoeging van 360º obstakeldetectie. Daartoe zijn de camerasensoren op de hoeken van de drone geplaatst, zodat ze de omgeving rondom in beeld krijgen. De Mavic 2 beschikte weliswaar over zijwaarts gerichte sensoren, maar die werkten alleen in de Tripod mode. Bij de Mavic 3 werken deze sensoren ook in de normale vliegmodus en in de sportstand.

Het vernieuwde APAS 5.0 moet ervoor zorgen dat de drone zich zonder problemen door complexe omgevingen laat sturen. Tegelijkertijd zorgt ActiveTrack 5.0 ervoor dat de drone op meerdere manieren een onderwerp kan volgen. De Mavic 3 kan daarbij niet alleen achter het onderwerp aanvliegen, maar ook zijdelings of zelfs achteruit vliegend opnamen maken. Als het onderwerp even uit beeld verdwijnt dan is de Mavic 3 volgens DJI in staat om de beweging voort te zetten en het onderwerp later weer op te pikken. (Helaas zijn APAS 5.0 en ActiveTrack 5.0 niet direct beschikbaar: deze functies worden pas in januari toegevoegd.)

Ook de return to home (RTH)-functie is verder verbeterd. In plaats van dat de drone domweg een stukje opstijgt en in een rechte lijn terugvliegt, zal de Mavic 3 niet alleen de kortste, maar ook de meest veilige route kiezen naar de opstijglocatie. Daarbij houdt de drone ook rekening met de windrichting en het batterijlevel. Dit moet leiden tot minder crashes en fly-aways.

DJI Mavic 3 ActiveTrack 5.0
Dankzij ActiveTrack 5.0 is de DJI Mavic 3 beter in staat om snel bewegende onderwerpen te volgen.

Nieuwe features en flight modes

DJI heeft zoals gebruikelijk weer een aantal nieuwe features in petto, en bestaande functies verder verbeterd. Een overzicht van de belangrijkste features:

 • MasterShots: Met deze modus kunnen gebruikers gemakkelijker en sneller shots van hoge kwaliteit maken. Na automatische bewerking en nasynchronisatie in de app, kunnen video’s direct vanuit de app worden gedeeld.
 • 100 MP Panorama Mode: de Mavic 3 stitcht en verwerkt de bronfoto’s zonder tussenkomst van de DJI Fly-app of andere software. Het resultaat zijn panoramafoto’s met extreem hoge resolutie.
 • Trimmed download: Met deze functie kunnen gebruikers een geselecteerd deel van een clip exporteren in plaats van het hele bestand, wat opslagruimte bespaart.
 • QuickTransfer: QuickTransfer stelt gebruikers in staat content op hun mobiele devices op te slaan en te verwerken zonder verbinding met de afstandsbediening. Mavic 3 kan nu materialen sneller van de drone naar het mobiele apparaat verzenden via het WiFi 6-protocol (WiFi 6-ondersteuning komt in een toekomstige update).

Helaas zijn niet alle geavanceerde features direct beschikbaar. DJI voegt in een later stadium nieuwe functionaliteit toe door middel van firmware-updates.

DJI Mavic 3 APAS 5.0
Dankzij APAS 5.0 laat de DJI Mavic 3 zich beter door complexe omgevingen sturen.

Geen Cx-label: de consequenties

Zoals je misschien weet zullen vanaf 1-1-2023 alle drones waarmee je in de Open categorie wilt gaan vliegen voorzien moeten zijn van een Cx-label. Dat is een classificatie waarmee een fabrikant kan aantonen dat de drone voldoet aan bepaalde (veiligheids)eisen. Maar helaas zijn die eisen en standaarden nog niet uitontwikkeld. Dat betekent dat DJI hier dus ook nog niet aan kan voldoen.

De Mavic 3 heeft om die reden nog geen Cx-label. Met de nadruk op ‘nog’, want het is goed denkbaar dat de Mavic 3 in een later stadium alsnog zo’n classificatie kan krijgen. Dan zou het zelfs kunnen gaan om een C1-label, aangezien de drone net geen 900 gram weegt. Dan zou je ermee in Open categorie A1 mogen vliegen. De grote vraag is alleen of het toekennen van het label met terugwerkende kracht kan. Daar ziet het op dit moment helaas niet naar uit.

Wat betekent dit voor jou als potentiële koper? In ieder geval zul je tot eind 2022 met de Mavic in de Open categorie A2 mogen vliegen, omdat de drone vanuit de regelgeving wordt gezien als ‘legacy drone’. Een aanvullende voorwaarde is dat je dan 50 meter afstand moet houden van mensen op de grond. Na 1-1-2023 valt de Mavic 3 in Open categorie A3, en moet je minstens 150 meter afstand houden van mensen en bebouwing. In de Specific categorie heb je meer mogelijkheden om de Mavic 3 in te zetten.

DJI zegt het volgende over het ontbreken van het Cx-label: “We zijn ons ervan bewust dat de huidige situatie heeft geleid tot veel onzekerheden bij gebruikers als het gaat om de naleving van DJI-drones met de nieuwe Europese drone-regelgeving en klasse-identificatielabels. Wees gerust, dit probleem is van het grootste belang voor ons en we hopen het zo snel mogelijk op te lossen.”

DJI Mavic 3 samengevat

 1. Hasselblad-camera met Micro Four Thirds-sensor. Het belangrijkste kenmerk van de Mavic 3 is de hoofdcamera van het merk Hasselblad met een Micro Four Thirds-sensor, die qua sensoroppervlak acht keer groter is dan de 1/2,3 inch-sensoren in de meeste consumentendrones, en ongeveer twee keer zo groot als de 1-inch sensor in de Air 2S en de Mavic 2 Pro. Om een ​​Micro Four Thirds-sensor de lucht in te krijgen, had je tot nu toe de DJI Inspire 2 nodig, die minstens € 5.000 kost. De Mavic 3 is ook niet goedkoop, maar het is nog steeds de meest betaalbare drone met een Micro Four Thirds-sensor.
 2. 162 mm telecamera met 1/2 inch sensor. De Mavic 3 heeft een dubbel camerasysteem. Naast de hoofdcamera heeft de drone ook een telecamera met een brandpuntsafstand van 162 mm (ongeveer 7x de brandpuntsafstand van de 24 mm-hoofdcamera). Het 28x zoombereik is deels optisch, deels digitaal.
 3. 5.1K 50fps-video. De hoofdcamera van de Mavic 3 kan 5.1K-video opnemen met 50 fps, 4K met 120 fps of 1080p met 200 fps.
 4. 10-bits video (alle versies) en ProRes 422 (Mavic 3 Cine). De Mavic 3 legt 10-bits video vast met 200 mpbs (H.264) of 140 mbps (H.265). De hoge bitrate biedt meer speelruimte tijdens het graden van de beelden. De high-end Mavic 3 Cine biedt nog meer mogelijkheden voor kleurcorrectie omdat hij kan filmen in ProRes 422.
 5. Snelheid. De Mavic 3 de snelste Mavic tot nu toe en kan hij tot 75 km/u vliegen in de Sport-modus.
 6. Instelbaar diafragma. De hoofdcamera van de Mavic 3 heeft een instelbaar diafragma van f/2.8 tot f/11, een bereik van 4 stops dat vergelijkbaar is met ND16 voor een langere sluitertijd, hoewel je in tegenstelling tot een ND-filter geen groter diafragma kunt gebruiken in heldere omstandigheden. Op kleinere drones is dat geen probleem, maar op de grote MFT-sensor van de Mavic 3 kan het diafragma van f/2.8 een merkbaar geringere scherptediepte produceren, dus een ND-filter zou nog steeds wenselijk zijn.
 7. 46 minuten vliegtijd. DJI claimt een vliegtijd van maximaal 46 minuten. Dat is echter gemeten onder ideale omstandigheden. In de praktijk moet je denken aan ruim een half uur.
 8. Windbestendigheid. De Mavic 3 kan nog vliegen bij windsnelheden tot 12 m/s. Dat is ongeveer 6 Bft. Bij de Mavic 2 was dat ca. 10 m/s of 5 Bft.
 9. 360-graden obstakeldetectie. De Mavic 3 beschikt over acht sensoren rondom en kan daardoor obstakels vermijden in alle vliegrichtingen.
 10. ActiveTrack 5.0. De Mavic 3 heeft een geavanceerder tracking-algoritme. Deze functie wordt in januari 2022 ingeschakeld via een firmware-update. De huidige software bevat ActiveTrack 4.0.
 11. Smart Return to Home. De Mavic 3 heeft een geavanceerdere Return to Home-functie die de meest efficiënte weg terug kiest, waardoor de kans groter is dat de drone terugkeert voordat de accu leeg is.
 12. 1TB SSD (Mavic 3 Cine). De topklasse Mavic 3 Cine heeft een ingebouwde 1TB SSD. Maar houd er rekening mee dat ProRes 422 veel meer ruimte in beslag neemt dan H.264 of H.265, waardoor de SSD sneller volloopt dan je denkt.
 13. RC Pro-controller (Mavic 3 Cine). De Mavic 3 Cine heeft een nieuwere controller die OcuSync 3.0 gebruikt voor een lagere latentie en betere beeldkwaliteit.
 14. Gewicht van 900 gram. Op termijn kan de Mavic 3 wellicht een C1-label krijgen, en dan gebruikt worden in de Open categorie A1. Zover is het echter nog niet. Op dit moment heeft de drone nog geen Cx-classificatie.
 15. AirSense en zonering. Om de vliegveiligheid te vergroten is de Mavic 3 voorzien van AirSense, waardoor de drone kan waarschuwen voor naderend bemand vliegverkeer – maar dit systeem is niet waterdicht. Verder beschikt de drone over het zoneringsysteem van DJI, waardoor de drone niet zal opstijgen in de buurt van luchthavens.
 16. 4G Dongle. DJI biedt de mogelijkheid om de Mavic 3 te voorzien van een optionele 4G dongle. Dat betekent dat de drone via een mobiel netwerk kan worden aangestuurd. Dat maakt de weg vrij voor geavanceerde BVLOS-toepassingen.
 17. WiFi 6. Via het WiFi 6-protocol is het mogelijk om beelden direct over te zetten naar je telefoon of tablet, zonder tussenkomst van de controller.
DJI RC Pro
Een detailopname van de RC Pro die bij de Mavic 3 Cine wordt geleverd.

Verkoopprijzen en beschikbaarheid

De Mavic 3 Standard kost €2.099 en bevat de drone, een Intelligent Flight Battery, een RC-N1-afstandsbediening, een RC-N1-kabel, de batterijlader, opberghoes en drie paar reservepropellers.

De DJI Mavic 3 Fly More Combo is te koop voor €2.799 en omvat de Mavic 3 drone, drie Intelligent Flight Batteries, een RC-N1 afstandsbediening, drie RC-N1-kabels, een oplaadhub voor batterijen, opberghoes, zes paar reservepropellers, een ND filterset (ND4\8\16\32), en een tas.

De DJI Mavic 3 Cine Premium Combo is te koop voor €4.799 bevat een ingebouwde SSD van 1 TB en ondersteunt Apple ProRes 422 HQ voor video. De Mavic 3 Cine Premium Combo bevat ook veel meer accessoires en componenten, waaronder drie Intelligent Flight Batteries, een DJI RC Pro-afstandsbediening, drie RC-N1-kabels, een batterijlader, een batterijoplaadhub, opberghoes, zes paar reserveonderdelen propellers, twee ND-filtersets (ND4\8\16\32 en ND64\128\256\512), DJI 10Gbps datakabel en een tas.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

20 gedachten over “DJI introduceert Mavic 3 en Mavic 3 Cine met dubbel camerasysteem

 • “Het nadeel is dat ProRes veel meer geheugenruimte vraagt, en dat je dus ook een snelle computer nodig hebt om het materiaal te verwerken.”

  Euhm dat is niet het geval. Dat een codec meer ruimte inneemt zorgt er eerder voor dat die juist heel veel makkelijker te verwerken is in een NLE. Een pittige h265 die heel klein is zal eerder een probleem zijn dan een lekkere grote prores.

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Je hebt gelijk. Ik zal het iets anders verwoorden.

   Beantwoorden
 • Jan Schepens

  Best een prijzig toestel natuurlijk, zeker gezien het gebrek aan Cx-label.
  Ik dacht dat de huidige stand van zaken daarrond nog steeds was dat er geen sprake is van labels met terugwerkende kracht?
  Moest daar duidelijkheid rond komen zou ik er wel voor durven gaan, maar zolang daar niks zeker rond is hou ik nog even vast aan m’n Mavic 2 Pro …
  En misschien toch eens onderzoeken wat een Specific allemaal inhoudt…

  Beantwoorden
 • Hans Geurtsen

  Ik keek reikhalzend uit naar de Mavic 3. Maar ik vind de prijsstijging van de Mavic 3 vanaf de Mavic 2 veel te groot… De Mavic 2 Zoom begon op € 1.249. De Mavic 3 op € 2.099. En dan € 700 meer voor de Fly More combo… Die kostte bij de Mavic 2 € 319. Dat zijn bijna dubbele prijzen. En dan geen C1 label… Het is duidelijk dat de Mavic 3 geen consumentendrone meer is. Ik ga denk ik maar naar de Mavic Air. Ben benieuwd hoeveel Mavic 3’s DJI gaat slijten…

  Beantwoorden
 • Ik vind de prijs stijging oké voor de drone zelf, je krijgt veel meer drone voor je geld, maar de fly more combo meerprijs kan ik niet accepteren, voor een lader en een paar batterijen zijn echt geen 700 euro productie of ontwikkelkosten gemaakt, pure Apple praktijken hier.

  Daarnaast geen C1 label (omdat politiek en belangengroepen stroperig traag werken)… De kans op een latere toevoeging is aanwezig maar niet zeker. Ik denk dat alle Europeanen maar het beste kunnen wachten tot 2023. tenzij je het afschrijven van 2000 a 3000 euro kan veroorloven in één jaar.

  Beantwoorden
 • Jan van Uffelen

  Kan de voormalige smart controller ook met de Mavic 3 standaard omgaan?

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Nee, de oude Smart Controller is niet compatibel met de Mavic 3.

   Beantwoorden
 • Ik zie nergens verder iets over het fotoformaat 16:9 Volgens mij zit deze op een 3:4 formaat
  Als ik bij dpreview de sample pics kijk zijn ze ook allemaal in 3:4 formaat, daar snij je het meeste van weg vanwege het feit dat 16:9 veel mooier is.

  iemand enig idee wat je overhoud aan resolutie bij 16:9

  Beantwoorden
 • Patrick Vaernewyck

  Vreemd dat er niets te lezen valt over de comptabiliteit van de smartcontroler (bij air2s) op deze mavic3… dit is toch een belangrijk gegeven voor mensen die een al dan niet aankoop overwegen.
  De integratie van Hasselbladmateriaal doet mij echter watertanden….😎

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Helaas, de oude Smart Controller is niet compatibel met de Mavic 3.

   Beantwoorden
 • Patrick Vaernewyck

  Wat mij niet echt duidelijk is, of de smartcontroller die ik gebruik voor de Air2s, ook kangebruikt worden voor deze nieuwkomer… Ik kan daar nergens iets overlezen of terug vinden….

  Beantwoorden
 • De Niet-compatibiliteit is zo teleurstellend dat ik lekker met de huidige pro blijf doorvliegen.
  Jammer….

  Beantwoorden
 • Jan van Uffelen

  Volgens een uitgebreide review op DPreview.com heeft de Mavic 3 geen optische zoom, alles is digitaal. Wie heeft er gelijk? Ook is men daar teleurgesteld dat de DJI Fly app veel minder mogelijkheden biedt dan de Go4 app. En dat voor een drone, die gezien zijn prijs, voor professionals is bedoeld. Evenwel heb ik de Mavic 3 al in huis en ga ik het e.e.a. zelf beleven. Maar bezitters van de Mavic 2, die tegen de hoge prijs van de Mavic 3 opzien, raad ik aan om geen haast te maken en geen wonderen te verwachten van de 3.

  Beantwoorden
 • Gezien hetgeen ik er mee doe kan ik nog jaren toe met mn Mavic Pro (1) , prijzen van de 3 zijn ook zodanig hoog dat het alleen voor ( semi) professionals een verantwoorde aankoop is .
  De Dji Goggles zal zeker ook weer niet te gebruiken zijn op de nieuwere modellen , Het is nu wel duidelijk dat DJI consumentenproducten na 4a5 jaar totaal zijn afgeschreven en niet meer worden ondersteund , ik heb in het verleden veel DJI spullen voor RC heli’s gehad en zelfbouw drones controllers , die kunnen alleen nog met een hele ouwe W7 pc nog worden ingesteld , als dat klaar is kan het spul de Kliko in . Maar ja , dat is het lot van high tech electronica

  Beantwoorden
 • Ik heb ook nog een Mavic pro (1) die het nog steeds uitstekend doet. Ik vind het prijsverschil tussen een Mavic 3 en een Mavic pro te groot, des te meer omdat de Mavic 3 voorlopig geen Cx-label zal krijgen.
  Bovendien schijnt de Mavic 3 geen mechanische ZOOM te hebben.

  Beantwoorden
 • Dag Wiebe,

  Is het ook mogelijk deze Mavic 3 (cine) met 2 RC pro controllers te besturen icm de DJI Fly app? Kan er tot op heden niets over lezen.

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Bij mijn weten is dat niet mogelijk. Wat bedoel je trouwens precies? De camera onafhankelijk besturen van het toestel met de 2e controller? Of meer een docent/student setup?

   Beantwoorden
   • Nee, ik bedoel een “master” en een “slave” besturing. De piloot kan zich dan volledig concentreren op het vliegen, de ander, de “slave” de camera.
    Net zoals bij een Inspire ook kan.

    Beantwoorden
    • Ik heb aardig wat vlieguren op beide drones gemaakt. Bij de Inspire ook regelmatig als piloot of gimbal operator en denk ik niet dat de master / slave optie voor de Mavic er zal komen. De gimbal van de Mavic heeft alleen een tilt functie en geen pan. Bij de Inspire is dit wel het geval en kan de camera 360 º onder de drone draaien.

     Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier