#advProProductnieuws

Percepto lanceert droneboxsysteem Air Mobile en vernieuwt AIM-platform

Het Israëlische bedrijf Percepto heeft een nieuw droneboxsysteem aangekondigd: Air Mobile. Het nieuwe systeem is compact en daardoor snel te installeren op locaties waar tijdelijk behoefte bestaat aan monitoring vanuit de lucht. De originele Sparrow drone heeft een upgrade gekregen en wordt nu onder de naam Air Max aangeboden. Daarnaast is het AIM-platform vernieuwd. In Nederland is Falcker exclusief distributeur van de systemen.

Air Mobile: compact en mobiel

Het in 2017 geïntroduceerde Sparrow-droneboxsysteem van Percepto wordt wereldwijd onder de meest uiteenlopende omstandigheden gebruikt. Van stoffige mijngebieden tot winderige olieterminals en uitgestrekte installaties: het Autonomous Inspection & Monitoring (AIM)-platform van Percepto zorgt ervoor dat het ook onder barre omstandigheden mogelijk is om een automatisch vliegende drone te laten opstijgen vanuit een box om op afstand een inspectie of survey uit te voeren.

Om nog beter te kunnen voldoen aan klantwensen heeft Percepto nu een nieuw systeem geïntroduceerd, dat zowel compacter als lichter is vergeleken met het oorspronkelijke systeem. Dat maakt Air Mobile ideaal om in te zetten op tijdelijke locaties, zoals bijvoorbeeld een bouwplaats. Ook leent Air Mobile zich perfect voor het uitvoeren van inspecties van langgerekte objecten, zoals pijpleidingen en hoogspanningslijnen: het basisstation kan desgewenst op een truck worden gemonteerd en zo eenvoudig verplaatst worden.

De Air Mobile drone is voorzien van een 16 megapixel RGB-camera, een FLIR warmtebeeldcamera en wordt aangedreven door Percepto Core, zodat het systeem autonoom kan opereren. De drone heeft een IP55-rating en kan zodoende ook bij regen worden ingezet. Ten behoeve van de veiligheid is de drone voorzien van een noodparachute. De drone weegt 4,2 kg: dat is circa de helft van de Sparrow drone.

Het basisstation dat onderdeel uitmaakt van het nieuwe Air Mobile-systeem meet 100 x 100 x 75 cm, weegt ca. 100 kg en heeft een IP56-rating. De box maakt door middel van een LTE-verbinding connectie met de drone. De box is voorzien van oplaadfaciliteiten voor de drone en beschikt over een weerstation.

Duco Boer (CIO bij Falcker) is enthousiast over de nieuwe oplossing. “De systemen van Percepto lenen zich perfect voor asset-inspectie, assistentie bij calamiteiten en routinematige surveillance. Verdere voordelen van deze systemen zijn dat ze de mate van compliance, veiligheid, datakwaliteit en efficiency in het algemeen verbeteren.”

Air Max: nieuwe payloadopties

Ook het bestaande droneboxsysteem op basis van de Sparrow is onder handen genomen door Percepto. Het systeem heet nu Air Max. De belangrijkste verandering zit hem in de nieuwe payloadopties: zo biedt de Sparrow nu de mogelijkheid om gebruik te maken van een Optical Gas Imaging (OGI) camera. Verder beschikt de Sparrow over een 24 megapixel RGB-camera en een FLIR warmtebeeldcamera.

Daarnaast is het Autonomous Inspection & Monitoring (AIM)-platform waarmee de Air Mobile en Air Max droneboxen worden aangestuurd vernieuwd. Eén van de nieuwe functies in AIM 2022 is Insight Manager. Dit is een op AI gebaseerd systeem dat afwijkingen kan opmerken. Door te putten uit tienduizenden uren aan autonoom uitgevoerde robotmissies in industriële omgevingen, is Insight Manager in staat om visuele data op een uniforme manier te presenteren en sectorspecifieke inzichten te bieden.

Percepto zegt dat AIM 2022 kan worden geïntegreerd met autonome drones en robots, evenals met andere bronnen van visuele data, waaronder DJI-drones en vaste camera’s. Belanghebbenden kunnen op hun mobiele devices eenvoudig toegang krijgen tot een kaart waarop eventuele problemen worden weergegeven. Op die manier kan actie worden ondernomen voordat een storing escaleert tot een ernstiger probleem.

“Percepto AIM 2022 en de nieuwe Percepto Air-lijn van drones, samen met de meest geavanceerde oplossing voor wijzigingsdetectie, kunnen door tijdig te waarschuwen storingen en downtime voorkomen binnen diverse gebruiksscenario’s in uiteenlopende industrieën”, zegt Percepto CEO Dor Abuhasira. “Percepto AIM biedt de meest geavanceerde en uitgebreide bedrijfsinspectiesoftware met een complete informatieworkflow, van vastlegging tot inzicht. Met Percepto Air Max en Percepto Air Mobile hebben bedrijven een reeks opties om uit te kiezen, afhankelijk van de grootte van hun faciliteiten en de flexibiliteit die nodig is om drones in te zetten.”

Meer informatie

Nederlandse partijen die geïnteresseerd zijn in het nieuwe Air Mobile-systeem of het verbeterde Air Max-systeem kunnen zich wenden tot Falcker. Dit bedrijf is value added reseller van Percepto in Nederland en heeft de nodige ervaring met het opzetten en uitvoeren van BVLOS drone-operaties.

Duco Boer: “Falcker heeft als reseller voor Percepto gekozen vanwege hun technologische voorsprong ten opzichte van concurrerende ontwikkelaars van droneboxsystemen. De lancering van Air Mobile onderstreept dat. We vertellen potentiële klanten graag over de product roadmap voor 2022 van Percepto en kunnen ze desgewenst op weg helpen met de implementatie van deze nieuwe systemen.”

www.percepto.com
www.falcker.com

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier