Nieuws

Gebruikers klagen: DJI Fly-app werkt niet in combinatie met Google Pixel 6-telefoons

De DJI Fly-app werkt niet goed in combinatie met Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro telefoons. Dat melden gebruikers van de Mavic Mini, Mavic Air 2, Mini 2, DJI FPV, Air 2S en Mavic 3. De app toont op de smartphone een zwart scherm in plaats van het camerabeeld. Het is de vraag of DJI snel met een oplossing komt. De problemen doen zich ook voor met andere Android-apps van DJI, waaronder GO 4 en Mimo.

Klachten

De klachten zijn te vinden op diverse fora, waaronder het gebruikersforum van DJI zelf. Zo schrijft een gebruiker: “DJI Fly is de enige app die ik gebruik die problemen had met Android 12 en nu specifiek met de Pixel 6. Belachelijk voor een bedrijf dat beweert een ‘ongeëvenaarde toewijding aan R&D en een cultuur van constante innovatie’ te hebben.”

Een andere gebruiker schrijft: “Het is toch van de zotte dat DJI het nieuwe vlaggenschip van Google met het allernieuwste besturingssysteem niet ondersteunt? Ik vind dat bizar! Stel je voor dat ze de iPhone 13 niet zouden ondersteunen… dat zou leiden tot muiterij!”

Reactie van DJI

Een supportmedewerker van DJI schrijft als reactie op diverse klachten op het forum:

“Ik moet u helaas melden dat het genoemde mobiele apparaat niet wordt aanbevolen voor de betreffende DJI-applicatie. We raden aan om een aanbevolen mobiel apparaat te gebruiken voor de DJI Fly-applicatie om compatibiliteits- en betrouwbaarheidsproblemen te voorkomen.”

Onduidelijk is of DJI met een oplossing komt, blijkt uit de volgende aanvulling van de moderator:

“Mogelijk zal de DJI Fly-applicatie op een gegeven moment wel werken op de Google Pixel 6 Pro. Maar aangezien het nog niet is geoptimaliseerd met de genoemde DJI-applicatie, kunnen we niet garanderen of het altijd zal werken of dat alle functies van de DJI Fly-applicatie gebruikt kunnen worden.”

Met deze reactie oogst de supportmedewerker echter weinig begrip, blijkt uit de volgende repliek van de getroffen gebruiker:

“Wat voor soort antwoord is ‘gebruik een andere telefoon’? In tegenstelling tot sommige anderen heb ik maar één telefoon en ik kan niet zomaar een andere kopen, dat is me te duur. Ik hoop echt dat jullie dit serieus nemen en met een oplossing komen!”

Eigen processor

De Pixel 6 is de nieuwste topmodel smartphone van Google. De telefoon wordt aangedreven door een door Google ontworpen processor genaamd Tensor. Deze zou betere prestaties bieden dan de snelste smartphoneprocessors van Qualcomm. Mogelijk vinden hun problemen met de DJI Fly-app hun oorsprong in het feit dat Google voor een eigen processor heeft gekozen, alhoewel ook bezitters van andere merken/modellen Android-smartphones – waaronder de Samsung Galaxy S21 – problemen hebben gemeld.

DJI Fly is de opvolger van DJI GO 4. Het gaat om een vereenvoudigde applicatie, aanvankelijk gericht op de instapmodellen Mavic Mini, Mavic Air 2 en Mini 2. Ook de DJI FPV, Air 2S en de nieuwe Mavic 3 maken gebruik van DJI Fly voor de bediening.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier