Productnieuws

DJI gaat Mavic 3 Fly More Combo ook bundelen met RC Pro

Op verzoek van veel gebruikers gaat DJI een Mavic 3 Fly More Combo uitbrengen waarbij de standaard controller wordt vervangen door de RC Pro die nu alleen bij de Mavic 3 Cine wordt meegeleverd. Aanvankelijk zal de nieuwe bundel alleen beschikbaar komen in China en de VS. Later zal de bundel ook in ‘sommige’ Europese landen beschikbaar worden gemaakt, afhankelijk van de vraag.

RC Pro bundel

Kopers van een Mavic 3 of Mavic 3 Fly More Combo (review) krijgen momenteel – tot frustratie van velen – een zeer eenvoudige controller bij hun toestel geleverd, zonder display en met slechts een klein aantal bedieningsorganen. Alleen bij de veel duurdere Mavic 3 Cine uitvoering levert DJI de RC Pro, de opvolger van de Smart Controller. De RC Pro kan eventueel los bijbesteld worden, maar dat is een flinke extra uitgave.

De RC Pro beschikt over een zeer helder ingebouwd 5,5” display, zodat de noodzaak om een telefoon of tablet te gebruiken vervalt. De RC Pro wordt aangedreven door een snelle processor en heeft meerdere programmeerbare buttons en draaiwieltjes. De videoverbinding is gebaseerd op de nieuwe O3+ standaard. Het is ook mogelijk om de RC Pro te voorzien van een 4G dongle voor BVLOS operaties.

Naar aanleiding van de onvrede bij klanten heeft DJI besloten om de RC Pro ook te gaan bundelen bij de standaard Mavic 3 Fly More Combo, schrijft het bedrijf op een support forum: “We hebben vernomen dat velen van jullie graag de nieuwe DJI RC Pro willen hebben, maar deze apart moeten aanschaffen. Om de gebruikerservaring te verbeteren, hebben we besloten om een nieuwe DJI Mavic 3 Fly More Combo te introduceren met de DJI RC Pro.”

De Mavic 3 Fly More Combo met RC Pro is vanaf 20 december te verkrijgen in China. Daarna volgt een introductie in Noord-Amerika. Europa is pas daarna aan de beurt, afhankelijk van de vraag. Het is nog niet duidelijk welk prijskaartje er aan de nieuwe Fly More Combo gaat hangen.

Compensatieregeling

DJI zegt begrip te hebben voor gebruikers die boos zijn omdat ze de RC Pro al los hebben gekocht. “We begrijpen dat klanten in sommige regio’s de DJI RC Pro afzonderlijk hebben gekocht voordat deze nieuwe combo werd geïntroduceerd. We zullen deze klanten later compenseren met DJI-tegoed en coupons. Voor meer details over het programma, gelieve onze officiële communicatiekanalen in de gaten te houden.”

Volgens de laatste berichten is er ook een bundel verschenen met de RC Pro in combinatie met de DJI Air 2S (review), die in april 2021 op de markt verscheen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier