Nieuws

DJI rolt belangrijke firmware-update voor Mavic 3 vervroegd uit

Dronemaker DJI lijkt gehoor te geven aan de vele klachten van gebruikers van de Mavic 3. Het bedrijf heeft vervroegd een firmware-update uitgerold die aanvankelijk gepland stond voor januari 2022. Ook DJI Fly heeft een update gekregen. Gebruikers kunnen nu onder andere gebruik maken van geavanceerde functies zoals FocusTrack, Hyperlapse en MasterShots.

Veel klachten

Direct na de lancering van de Mavic 3 (review) regende het klachten van gebruikers. Met name het feit dat er nog veel functionaliteiten ontbraken leverde DJI veel kritiek op. Zo was het nog niet mogelijk om panoramafoto’s te maken en ook features zoals FocusTrack, Hyperlapse en MasterShots waren nog niet meteen beschikbaar op het moment van de release.

Tot nu toe gingen we ervan uit dat DJI komend jaar pas de ontbrekende functies van de Mavic 3 zou toevoegen. Maar DJI heeft haast gezet achter de updates en de eerste grote firmware-update (v01.00.0400) voor de Mavic 3 en Mavic 3 Cine is inmiddels beschikbaar, samen met een nieuwe versie van DJI Fly. Zoals je in onderstaand overzicht kunt zien zijn er veel functies toegevoegd. De mogelijkheid om panoramafoto’s te maken volgt in een later stadium. 

Nieuwe functies en verbeteringen

Hieronder vindt je een overzicht van de nieuwe functionaliteiten en verbeteringen voor de Mavic 3 en Mavic 3 Cine:

 • Toevoegen van de MasterShots-functie voor de Mavic 3;
 • Toevoegen van de Hyperlapse-functie voor de Mavic 3;
 • Toevoegen van FocusTrack-functies voor de Mavic 3 (inclusief ActiveTrack 5.0);
 • Nieuwe optie om alleen RAW (DNG)-afbeeldingen te maken. Het is niet langer nodig om ook JPEG op te slaan;
 • Verbetering van het nieuwe Advanced RTH-systeem;
 • Verbetering van de obstakeldetectie;
 • Verbeter de stabiliteit tijdens het hoveren;
 • Vermindering van drone-armtrillingen die kunnen optreden in speciale situaties;
 • Er is een probleem opgelost waarbij sommige computers geen verbinding konden maken met de Mavic 3 via USB;
 • Een bug opgelost die in sommige situaties tot abnormale kleuren leidde.

En specifiek voor de Mavic 3 Cine:

 • Vermindering van beeldruis wanneer video wordt opgenomen met de ProRes-codec.

Updateprocedure

Om de nieuwe firmware installeren kun je het beste eerst de nieuwste versie van de DJI Fly installeren op je tablet of smartphone (of op de RC Pro in het geval van de Mavic 3 Cine). Daarna schakel je de drone en de controller in. Zorg dat je verbonden bent met een wifinetwerk. Als het goed is komt er op het homescreen van de app een melding dat er een nieuwe firmware beschikbaar is voor de Mavic 3. Druk op ‘installeer’ en laat het updateproces lopen. 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “DJI rolt belangrijke firmware-update voor Mavic 3 vervroegd uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier