#advMarkt

Drone Class traint 10.000 klanten in de EU

In het afgelopen jaar heeft Drone Class 10.000 klanten in Europa opgeleid voor vliegen in de Open en Specifieke categorie. Hiermee is Drone Class het eerste Nederlandse opleidingsbedrijf dat deze bijzondere mijlpaal heeft bereikt. Om dit heugelijke aantal van 10.000 opgeleide klanten te vieren biedt Drone Class tijdelijk 20% korting op het volledige assortiment aan opleidingen en examens.

Erkende vliegschool voor online drone opleiding

Drone Class is sinds 2018 actief in de drone industrie en is een gespecialiseerde opleider voor dronepiloten. Aan het roer staan mede-eigenaren Sander Welgraven en Sem van Geffen. Zij hebben elkaar leren kennen via het drone racen, vertelt Sander: “In die tijd was ik veel bezig met het bouwen van drones en het meedoen aan race events. Via Sem raakte ik in 2017 betrokken bij de eerste drone race tussen scholen in Nederland. Daarna zijn we ons gaan ontwikkelen op professioneel vlak.”

De prikkel om zelf te gaan opleiden kwam hier uit voort, vult Sem aan: “Als onderwijskundige kijk ik altijd met een schuin oog naar hoe er getraind wordt. We zagen een kans om meer te gaan doen met online leren en zijn hier op gaan focussen. Een opleiding voor het drone vliegbewijs in een prettige en duidelijke digitale leeromgeving met alleen need-to-know kennis.” Sinds 2020 is Drone Class door de ILT erkend als vliegschool en in hetzelfde jaar volgde de aanwijzing vanuit het ministerie om op te leiden voor de Open en Specifieke Categorie.

Ook voor dronepiloten in het buitenland

Op dit moment wordt er online lesgegeven en geëxamineerd in vier verschillende talen. Sander legt uit dat het even duurde voordat alles op rolletjes liep: “Voor ons was het meteen duidelijk, dat we niet alleen in Nederland zouden gaan opleiden, toen de Europese wet- en regelgeving er aan zat te komen. De kansen liggen ook in het buitenland. We zijn in Nederland gestart, omdat mensen uit het buitenland in de eerste negen maanden van 2021 bij de RDW nog geen certificaat konden aanvragen. Gelukkig is het sinds afgelopen september mogelijk om niet-ingezetene Nederlanders en daarmee ook buitenlanders op te leiden voor het A1-A3 en A2 certificaat.”

Voordelen van Online Leren

Drone Class is met webshops actief in verschillende markten. Naast de Nederlandse markt, zijn dit de Duitse, Italiaanse en Engelstalige markt. Sindsdien ziet Sem veel interesse. “Zo kun je in een aantal landen het A2 certificaat alléén behalen door fysiek examen af te leggen. Dat is voor veel mensen vanwege de reisafstand en COVID-19 niet mogelijk. Daarom komen ze nu naar ons. Maar in principe komen onze klanten overal vandaan. Online leren is voor particulieren en bedrijven gewoon gemakkelijk. Je kunt leren op je eigen tempo, ook eventueel thuis en zelf bepalen wanneer je een examen aflegt.”

Opleiding en aanvraag exploitatievergunning in de Specifieke categorie

Naast online opleidingen verzorgt Drone Class (praktijk)opleiding in de Specifieke Categorie. AirHub ondersteunt bedrijven en organisaties door hun drone operaties veilig, efficiënt en compliant op te zetten. Sander en Sem leggen de voordelen uit van deze samenwerking:  “Omdat wij willen uitblinken in opleiden, is het fijn om samen te werken met een ervaren partner, die aanvragen voor de exploitatievergunning accuraat verzorgt. AirHub heeft de juiste expertise en korte communicatielijnen met de inspecteurs van de ILT. Na de opleiding en het verkrijgen van de beoogde Exploitatievergunning kunnen operators aan de hand van hun Operationeel Handboek en AirHub’s Drone Operations Platform operaties op een veilige en efficiënte wijze managen en uitvoeren binnen EASA wet- en regelgeving.”

In co-productie met AirHub ontvangen klanten bij Drone Class een online Compliance Training om hun Operationeel Handboek goed te leren begrijpen. De visie van AirHub en Drone Class is nadrukkelijk gericht op méér mogelijk maken in de toekomst. AirHub verzorgt het projectmanagement voor de Dutch Drone Delta en ondersteunt de betreffende partners met haar expertise en ervaring bij de uitvoering van verschillende innovatieve use cases. Dit is voor Drone Class een bron van inspiratie voor business development.

Praktijktraining, vliegles en recurrent training

Sander en Sem zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet. “Door het groeiende aantal mogelijkheden met drones komt er steeds meer belangstelling vanuit bedrijven en organisaties voor onbemande luchtvaart. Praktijktraining Mapping, Inspectie en Video bieden we aan. In Europa gaan wij doorgroeien als erkende opleider, met U-Space in het vooruitzicht. We verwelkomen niet alleen nieuwe, maar ook bestaande klanten. Eerder opgeleide deelnemers kunnen bij ons terecht voor bijvoorbeeld Recurrent Training om hun kennis- en vaardigheidsniveau op peil te houden.”

Tijdelijke actie
Om de mijlpaal van 10.000 klanten te vieren biedt Drone Class tijdelijk 20% korting op het volledige assortiment. Profiteer via couponcode DRONECLASS20 en bestel uw training op eudronebewijs.nl!
Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier