#advPro

ADW verschuift naar maart 2022 door COVID restricties

Door de onzekerheid rond de COVID-19 pandemie en de bijbehorende reisbeperkingen, heeft het internationale platform voor Urban Air Mobility, Amsterdam Drone Week – in nauw overleg met haar partner de European Union Aviation Safety Agency (EASA) – besloten de driedaagse conferentie te verplaatsen van midden januari naar eind maart 2022. Deze nieuwe datum geeft partners, sprekers en bezoekers meer zekerheid om te reizen en elkaar persoonlijk te ontmoeten.

ADW Hybrid en de EASA High Level Conference on Drones stonden samen gepland voor januari in RAI Amsterdam. Vanwege de aangescherpte regels is het voor veel partners, sprekers en bezoekers lastig om te reizen. “Hoewel we met ons Hybride concept de wereld ook virtueel kunnen bereiken, weten we dat er een grote behoefte is vanuit de industrie om elkaar na zo’n lange tijd weer persoonlijk te kunnen ontmoeten”, zegt Paul Riemens, CEO RAI Amsterdam. “De onzekerheid van de huidige Covid situatie vormt een serieuze uitdaging om het event in januari te organiseren zoals we het voor ogen hebben. We hebben daarom besloten om het event te verplaatsen naar eind maart, in de hoop dat tegen die tijd de pandemie het mogelijk maakt elkaar persoonlijk te ontmoeten, waar zovelen in de drone community naar verlangen”, aldus Patrick Ky, Executive Director EASA.

Nynke Lipsius, Director ADW: “De afgelopen maanden hebben we backstage hard gewerkt aan een veilig en gastvrij evenement. We moeten op dit moment realistisch zijn en begrip hebben voor de bestaande onzekerheid en aarzeling. Verschuiven naar maart geeft ons meer zekerheid om tegemoet te komen aan de zorgen van alle partners, sprekers en bezoekers.”

Nieuwe datum ADW Hybrid: 29-31 maart 2022

ADW Hybrid en de EASA High Level Conference on Drones vinden plaats van 29 tot 31 maart 2022. Tijdens het driedaagse evenement is er een uitgebreid programma met als hoofdthema: Adding value to society with Urban Air Mobility. Het evenement blijft hybride, wat betekent dat het live en online toegankelijk is. Matchmaking zal ook live en online mogelijk zijn. De ADW Conference, ADW Industry sessies powered by Commercial UAV Expo en de HLC on Drones worden live gestreamd voor online delegates.

EASA HLC on Drones: 29-30 maart 2022

De eerste dag van de conferentie staat in het teken van het thema: UAM becoming a reality. Na het welkom en de officiële opening door Patrick Ky, Executive Director bij EASA, zijn er in de middag drie paneldiscussies over het centrale thema gepland. Hier zullen Adina Vãlean, de commissaris voor vervoer van de Europese Commissie en Henrik Hololei, directeur-generaal voor Mobiliteit en Vervoer bij aansluiten. De tweede dag van de conferentie zal worden besteed aan technische workshops, waarbij deelnemers de kans krijgen om hun vragen te bespreken in een Q&A-setting. Onderwerpen die aan de orde komen zijn de toepassing van de richtlijnen met betrekking tot ontwerpverificatie van UAS, technische vereisten voor vertiports, U-Space implementatie en UAM-infrastructuur.

Nederlandse dag: 31 maart 2022

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert een speciale Nederlandse Dag voor Nederlandstalige bezoekers, die specifiek ingaat op de kansen en uitdagingen voor de snelgroeiende Nederlandse drone-community.

Algemene informatie

Voor meer informatie over het programma en tickets bezoek: www.amsterdamdroneweek.com.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier