Kijken: ongelooflijke FPV dronevlucht door waterglijbaan

In het afgelopen jaar zijn we getuige geweest van een aantal fantastische FPV drone fly-through video’s, variërend van een rondje door een bowlingbaan tot vluchten langs wedstrijdzwemmers en gasten op een bruiloft. FPV dronepiloot Gustavo Remor voegt hier een indrukwekkende fly-through onetaker aan toe, namelijk een (letterlijk) spetterende dronevlucht door een waterglijbaan.

Waterglijbaan

Het genre FPV fly-through is altijd goed voor spectaculaire beelden. Met uiterst wendbare CineWhoop drones voorzien van naked GoPro’s is het mogelijk om door de kleinste gaatjes te vliegen en complexe parcours af te leggen. Het spreekt voor zich dat het een hele kunst is om dergelijke vluchten te maken: het kleinste stuurfoutje zorgt voor een crash, waarna er weer een volgende poging ondernomen moet worden.

Dronepiloot Gustavo Remor is erin geslaagd om een nieuwe truc uit te halen. Hij vloog namelijk met zijn FPV drone een rondje door een zwembadcomplex, en slaagde er daarbij zelfs in om de drone door de waterglijbaan te laten vliegen. Het resultaat is letterlijk en figuurlijk een spetterende video.

Onetaker?

Niet iedereen is er overigens van overtuigd dat de video in één (drone)shot werd opgenomen. Het is inderdaad denkbaar dat de passage door glijbaan is gefilmd met een gewone action cam, en dat de droneshots van het in- en uitvliegen er in de montage aan vast zijn geplakt. Maar ook al is dat het geval, dan nog is het resultaat meer dan geslaagd wat ons betreft!

(via 360 Rumors)

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!