Opmerkelijk

Drone dancing-video meest bekeken op TikTok in 2021

Het jaar nadert zijn einde en dat betekent dat je her en der de nodige toplijstjes ziet verschijnen. Zo ook bij het populaire socialmediaplatform TikTok. En wat blijkt tot onze verrassing: de populairste video draait om drone dancing, met een belangrijke rol voor de DJI Mavic Pro. De video werd afgelopen zomer geplaatst en is sindsdien ruim 314 miljoen keer bekeken.

Ruim 300 miljoen views

In de video is te zien hoe de 32-jarige fotograaf David Allen uit Texas na het zien van een schuddende mannenderrière op het idee komt om zelf ook zijn achterste te laten wiegen, op de maat van het nummer ‘Stay’ van The Kid LAROI en Justin Bieber. Maar dan gefilmd met een drone, een DJI Mavic Pro om precies te zijn.

De drone dancing-video heeft van David een ware superster gemaakt. Hij plaatste de video op 28 juli. Momenteel staat de teller op 314 miljoen views en 44 miljoen likes. Echt een verklaring waarom de video zo’n hit werd heeft David niet: “Misschien is het de combinatie van een cool droneshot met een ouwe vent die een populair dansje doet. En het nummer was natuurlijk al een grote hit.”

@totouchanemu

I may not have @maxtaylorlifts dumpy but I do have a drone.

♬ STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber

Herhaald met influencers

In de afgelopen maanden heeft David zijn dansje nog vele malen opnieuw uitgevoerd, maar dan met verschillende influencers en TikToksterren erbij. En natuurlijk met hetzelfde blauwe overhemd aan en de koptelefoon op. Ook heeft David zijn Mavic Pro inmiddels ingeruild voor een Mavic 3. “Zodra die ActiveTrack ondersteunt, is het game on!”, aldus David.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Drone dancing-video meest bekeken op TikTok in 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier