OnderzoekWinactie

Doe mee aan het Dronewatch lezersonderzoek 2021 en maak kans op een Hubsan ZINO Mini SE!

De feestdagen staan voor de deur en traditiegetrouw is dat voor Dronewatch het moment om een enquête te houden onder onze lezers. Het jaar 2021 was van grote betekenis voor de dronesector: de Europese regelgeving werd ingevoerd en dat heeft impact gehad op vrijwel alle dronepiloten. Daarom is het van belang om je stem te laten horen! Onder de deelnemers verloten we een Hubsan ZINO Mini SE drone.

Inzicht in de dronesector

De invoering van de Europese regelgeving bracht voor recreatieve dronevliegers in de Open categorie een aantal verplichtingen met zich mee, zoals een registratieplicht en in veel gevallen een opleidingsplicht. Ook voor professionals is er het nodige veranderd, zeker voor operators die actief zijn geworden in de Specific categorie. Inmiddels zijn de stofwolken een beetje gaan liggen en is het niet alleen tijd om terug te blikken op de invoering van de nieuwe regelgeving, maar ook om vooruit te kijken naar de toekomst.

De enquête is bedoeld voor zowel recreatieve als professionele dronepiloten. Deels is de vragenlijst hetzelfde als vorig jaar. Op die manier komen eventuele verschuivingen aan het licht. Maar een deel van de vragen is anders of nieuw. Het doel van deze enquête is om meer inzicht te krijgen in de Belgische en Nederlandse drone community. Mogelijk dat we vaak genoemde vragen of pijnpunten bij de juiste instanties kunnen aankaarten.

Winactie

Als extra motivatie om mee te doen hebben we wederom een winactie gekoppeld aan het onderzoek, in de vorm van drie fantastische prijzen die verloot worden onder de deelnemers. De hoofdprijs is een Hubsan ZINO Mini SE. Daarnaast stellen we twee Bol.com cadeaubonnen van €50 beschikbaar.

De Hubsan ZINO Mini SE kenmerkt zich door zijn ultralage gewicht (slechts 249 gram). Desondanks kan de drone filmopnamen maken in 4K resolutie. Dankzij AI tracking kan de drone automatisch een onderwerp volgen. De maximale vliegtijd is 45 minuten.

Meedoen

Meedoen aan het onderzoek kan tot en met 31 december 2021. Deelnemen kan desgewenst anoniem, maar wie kans wil maken op één van de prijzen moet wel zijn of haar emailadres en naam invullen. Persoonsgegevens worden geanonimiseerd verwerkt en niet doorgegeven aan derden. Winnaars krijgen in de eerste week van januari persoonlijk bericht. Het is niet mogelijk om prijzen in te wisselen voor een geldbedrag.

Als je meehelpt met de verspreiding van dit onderzoek door de link van dit artikel te delen via LinkedIn, Twitter of Facebook maak je bovendien kans op een Bol.com cadeaubon t.w.v. 50 euro!

Ga naar de enquête (invullen duurt ca. 10-15 minuten)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

4 gedachten over “Doe mee aan het Dronewatch lezersonderzoek 2021 en maak kans op een Hubsan ZINO Mini SE!

 • Ton Gelsing

  Wat ik vervelend vind aan dit soort enquetes dat je niet vooraf een overzicht van de vragen kunt bekijken.
  Ton

  Beantwoorden
 • Foutje in vragenlijst? ‘In welke categorie vlieg je momenteel?’ en ‘welk dronebewijs heb je?’. Er kan enkel 1 antwoord worden gegeven.

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Dat is eigenlijk bewust zo gedaan. Want als je een dronebewijs A2 hebt, dan heb je per definitie ook A1/A3. Bij de vraag in welke categorie men vliegt, daar zou je inderdaad kunnen pleiten voor het kunnen geven van meerdere antwoorden, maar dat is in deze opzet niet gedaan.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier