Productnieuws

Skydio kondigt KeyFrame-modus en verbeterde Skydio 2+ aan

Bezitters van een Skydio 2 drone hebben de beschikking gekregen over een gratis software-update die de gebruiker in staat stelt om complexe camerabewegingen te programmeren. Naast deze nieuwe KeyFrame-modus heeft de Amerikaanse dronefabrikant ook een verbeterde versie van de drone aangekondigd, de Skydio 2+. Naast het bereik is ook de accucapaciteit vergroot.

KeyFrame

De Skydio 2 is inmiddels alweer ruim twee jaar oud, maar nog altijd verslaat deze drone de concurrenten – inclusief de nieuwe Mavic 3 van DJI – met gemak als het gaat om autonoom vliegen. Het toestel is voorzien van meerdere camera’s die realtime een gedetailleerde 3D-representatie van de omgeving maken. De drone kan daardoor niet alleen automatisch een onderwerp volgen, maar ook soepeltjes alle obstakels ontwijken.

Middels een software-update heeft Skydio een nieuwe feature toegevoegd die gebruikers in staat stelt om complexe camerabewegingen te programmeren. Skydio noemt dat KeyFrame. De functie werkt eenvoudig: eerst vlieg je de gewenste route handmatig voor. Op belangrijke punten voeg je een keyframe toe, net zolang totdat de route klaar is. De route wordt zelfs in 3D gevisualiseerd in de app.

Vervolgens kun je de drone de voorgeprogrammeerde route automatisch laten vliegen, terwijl de sensoren in combinatie met de intelligente flight controller zorgen voor vloeiende camerabewegingen en natuurlijk het vermijden van eventuele obstakels op de route. Het is zelfs mogelijk om de route langzamer, sneller of zelfs achteruit vliegend uit te voeren.

Cinematisch

Het klinkt een beetje als doodgewone waypointmissies, maar het is geavanceerder dan dat. De bewegingen zijn dynamischer dan bij een gewone waypointmissie mogelijk zou zijn en dankzij de AI aan boord van de drone kan de piloot zich focussen op het creatieve proces, terwijl de drone zorgt voor de uitvoering. Het is daardoor zelfs mogelijk om FPV-achtige shots te maken, alhoewel je de drone niet door kleine openingen kunt laten vliegen.

“Camerabeweging is één van de belangrijkste aspecten bij professionele producties. Met behulp van kranen, jibs en grote productieploegen maken ze in Hollywood echt unieke, interessante dingen. In de handen van een ervaren piloot kunnen ook drone-opnames heel cinematisch zijn”, benadrukt Skydio-CEO Adam Bry. “KeyFrame maakt dit toegankelijk voor een nieuwe generatie van makers.”

Skydio 2+

Naast de nieuwe KeyFrame-modus heeft Skydio ook een verbeterde uitvoering van de Skydio 2 aangekondigd, de Skydio 2+. De drone is op twee vlakken verbeterd: ten eerste is het bereik flink toegenomen dankzij een krachtiger wifiverbinding. Daarnaast is de accucapaciteit met 20% toegenomen, wat zich vertaalt in ongeveer 4 minuten extra vliegtijd. De camera is verder ongewijzigd gebleven ten opzichte van de Skydio 2 en ook de interne elektronica is hetzelfde.

De Skydio 2+ gaat in de VS $1.099 kosten. Momenteel zijn de drones van Skydio nog niet leverbaar in de EU, maar daar komt mogelijk dit jaar verandering in.

Skydio zegt tot slot nog altijd te sleutelen aan de algoritmes die de basis vormen onder de autonomie van de Skydio 2, 2+ en X2 drones. Zo moeten de drones beter in staat worden om te vliegen boven water en in afgesloten ruimtes. Het bedrijf wil echter nog niets zeggen over een mogelijke opvolger van de Skydio 2-serie.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Skydio kondigt KeyFrame-modus en verbeterde Skydio 2+ aan

  • Het verbaasd me enorm dat er pas na 7 jaar een nieuwe fabrikant is die deze mogelijkheid introduceert.
    In 2015 zat deze functionaliteit al in de 3DR Solo. Het leverde geweldige filmbeelden op. Echter, toen ze bij 3DR merkten dat DJI niet zomaar weg te concurreren viel, hebben ze de handdoek in de ring gegooid. Bijzonder jammer, want ondanks de nog steeds fantastische drone, is de enige compatibele camera een Hero4. En die is intussen verre van fantastisch te noemen. Stel je voor dat zij hun toestel verder doorontwikkeld zouden hebben…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier