Video

Dronevideo ontmoet schilderkunst in ‘TUSCANY through ART’

Onlangs werden de winnaars van de SkyPixel 2021 Creative Video Contest bekend gemaakt. De hoofdprijs werd gewonnen door de Italiaanse filmmaker Sergio Mota. Hij introduceert met zijn inzending TUSCANY through ART eigenhandig een heel nieuw genre dronevideo, namelijk een ode aan de klassieke schilderkunst. Het resultaat is een flitsende reis door een kleurrijke fantasiewereld.

Visueel avontuur

De video van Mota is eerst en vooral een esthetisch verbluffend visueel avontuur dat zich afspeelt in Italië. Als kijker word je meegenomen op een reis langs de meesterwerken van Friedrich, Dalí en Van Gogh, vang je een glimp op van de Europese kunstgeschiedenis en ervaar je het mooiste van wat de mensheid heeft voortgebracht.

“De hele video is gebaseerd op drie pijlers: kunst, kleur en de artiesten”, aldus Sergio. “Ik wil laten zien hoe verschillende kunstenaars een fantasiewereld vol kleur creëren aan de hand van de iconische landschappen van Toscane.”

Voor het maken van de droneshots gebruikte Sergio een DJI Mavic 2 Pro. De grondbeelden schoot hij met een Blackmagic Pocket Cinema 4K camera, in combinatie met een Ronin S. De 3D-modellen die in de video naar voren komen haalde Sergio van Sketchfab.

‘Duidelijke winnaar’

Jurylid Mike Bishop – zelf ook dronevideomaker – was lyrisch over de inzending. “Ik beschouw deze video als één van de meest unieke en creatieve korte films die ik ooit heb gezien. Het is een duidelijke winnaar, naar mijn mening.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier