Kijken: Van Gogh-schilderij komt tot leven in FPV-style animatie

Het fenomeen FPV fly-through begint een heel eigen leven te leiden. Zo zette grafisch kunstenaar en iArt-grondlegger Alejandro Vigilante (@VigilanteArtist) onlangs een animatie op Twitter waarin een Van Gogh-schilderij tot leven lijkt te komen. Opmerkelijk is de stijl van de virtuele camerabeweging: je zou zweren dat je naar een FPV fly-through dronevideo zit te kijken.

Interactieve kunst

Alejandro Vigilante is schilder, muralist en ontwerper van Argentijnse komaf. Hij wordt beschouwd als de grondlegger van de iArt-beweging, die de erfenis van de pop-art verzamelt, de taal en symboliek van internetkunst toevoegt, en een nieuwe virtuele en interactieve wereld creëert op basis van zijn composities. Vigilante werkt vanuit Miami, New York en Buenos Aires.

Eén van de digitale mediums waar Vigilante veelvuldig gebruik van maakt is Twitter. Daar publiceerde hij dan ook onderstaande animatie, met alleen ‘Van Gogh’ als beschrijving. Vigilante is overduidelijk geïnspireerd geraakt door de talloze FPV fly-through dronevideo’s die de laatste tijd hoge kijkcijfers scoren. Je vliegt dus per drone door een Van Gogh, hoe cool is dat!

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!