Markt

Drone Volt neemt Skytools over van Terra Drone

De Nederlandse leverancier van professionele dronesystemen en bijbehorende diensten Skytools is overgenomen door het Franse bedrijf Drone Volt. Dat heeft Drone Volt bekend gemaakt in een persbericht. Met de overname wil Drone Volt haar activiteiten in Europa verder uitbreiden. Eerder nam het Franse bedrijf de Nederlandse drone-ontwikkelaar Aerialtronics en de Deense DJI-reseller DanDrone over.

Van Terra Drone naar Drone Volt

Het in Heinenoord gevestigde bedrijf Skytools is vooral actief op het gebied van verhuur en verkoop van professionele drones, waaronder de systemen van DJI Enterprise. Ook verzorgt het bedrijf opleidingen, trainingen en gespecialiseerde diensten zoals RT-ondersteuning. Per jaar realiseert Skytools meer dan een miljoen euro omzet.

In 2020 nam het Japanse bedrijf Terra Drone een belang in Skytools, waarna Skytools onderdeel werd van Terra Drone Europe. Met de acquisitie van Skytools door Drone Volt komt er ruim een jaar later een einde aan de Japanse betrokkenheid bij het bedrijf. Het volledige aandelenpakket is overgenomen door Drone Volt, dat zich richt op de ontwikkeling van embedded AI-systemen zoals de PENSAR-camera en civiele drones zoals die worden ontwikkeld door Aerialtronics.

‘Groei en winstgevendheid versnellen’

“Deze acquisitie is een aanvulling op ons aanbod in Nederland en Noord-Europa. We krijgen zo de beschikking over mensen die ervaring hebben met de distributie van drones en diensten, en toegang tot nieuwe klanten aan wie we onze volledige catalogus kunnen aanbieden”, aldus Mark Courcelle, directeur van Drone Volt. “Met deze overname bouwen we voort op het succes van de overname en de integratie van Aerialtronics. We zijn ervan overtuigd dat we synergieën binnen de groep kunnen bewerkstelligen om de groei en winstgevendheid van onze activiteiten te versnellen.”

Om de overname te kunnen bekostigen heeft Drone Volt eind 2021 extra werkkapitaal aangetrokken. De aandelen zijn per directe transactie overgenomen. Niet duidelijk is of de vestiging in Heinenoord behouden blijft, of dat Skytools wordt samengevoegd met het onderkomen van Aerialtronics op Unmanned Valley bij Katwijk.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier