Video

Kijken: FPV dronevideo toont toeristische highlights op Texel

Ben je wel eens op Texel geweest? Dan herken je vast één of meer van de toeristische highlights die in deze FPV dronevideo in sneltreinvaart voorbij komen. De video werd gemaakt in opdracht van video- en contentmarketingbureau Videolux Productions. Bij het monteren van de video ging extra aandacht uit naar het sounddesign, waarvoor een specialist werd ingeschakeld.

Dynamische rondvlucht

Videolux maakt al sinds jaar en dag gebruik van drones om luchtopnames te maken van het grootste Waddeneiland dat ons land rijk is. Sinds enige tijd maakt het bedrijf ook gebruik van racedrones en CineWhoops om daarmee dynamische dronebeelden te maken van de vele toeristische highlights die het eiland telt.

Onderstaande video toont in een dynamische rondvlucht zeven locaties die vaste bezoekers van Texel vast wel herkennen, waaronder Ecomare, het Juttersmuseum en Karting Texel. John Smit van Videolux is trots op het eindresultaat: “De FPV drones (First Person View) zoals de racedrones ook wel worden genoemd, geven de kijkers van de beelden de indruk dat ze in de cockpit zitten.”

Texel informatie

De drone werd bestuurd door dronepiloot Sander Sassen. De soundtrack werd gemaakt door sounddesign-artiest Aram Valkenburg, die ook de eindmontage van de video voor zijn rekening nam. Met de video wordt meteen promotie gemaakt voor de vernieuwde website Texelinformatie.nl, die binnenkort live gaat.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier