Opmerkelijk

Drone met worstje redt hondje van verdrinkingsdood

In Engeland is een jonge jackrussellterriër in nood op een wel heel bijzondere manier gered van een wisse dood. Na vier dagen vermist te zijn geweest werd het hondje gezien op een zandbank voor de kust van Burnemouth, in het zuiden van Engeland. Door het opkomend getij dreigde het hondje te zullen verdrinken. Een drone waar in allerijl een worstje aan werd geknoopt bracht uitkomst: het dier volgde het worstje en kon zo naar een veilige plek worden gelokt.

Ingesloten door zee

In een onbewaakt moment liep hond Millie weg van haar baasje. Na een paar dagen zoeken werd het dier eindelijk gespot, op een begroeide zandbank voor de kust. Verschillende reddingsdiensten werden opgetrommeld, maar het lukte maar niet om het dier te vangen. Ondertussen dreigde een hogere waterstand dan normaal, door het opkomend springtij.

Eén van de reddingswerkers kwam op het idee om een drone met daaraan een worstje in te zetten om het diertje weg te lokken van haar benaderde positie. Het idee werd voorgelegd aan het Denmead Drone Search and Rescue team. Die bonden een geurend worstje van de lokale Aldi met een stuk touw aan een DJI Mavic 2, en stuurden de drone richting het hondje.

Het uitgehongerde beest liet zich vervolgens tot grote opluchting van het reddingsteam gewillig meelokken door het smakelijke hapje dat aan de drone bungelde. Eenmaal op het strand rende het dier uitgelaten naar haar baasje om in haar armen te springen alsof er niets was gebeurd.

Voor herhaling vatbaar

“Omdat Millie honger had, werkte het om haar weg te lokken van het gevaar naar hoger gelegen grond. In de toekomst zullen we zeker vaker overwegen om worsten te gebruiken. Iedere hond reageert anders en zoekacties zijn nooit hetzelfde, maar als we ooit weer in een vergelijkbare situatie verkeren, dan zullen we dezelfde methode gebruiken om de hond te lokken”, aldus dronepiloot Chris Taylor.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier