Productnieuws

Nieuwe Mavic 3-firmware voegt pano’s, QuickShots en andere features toe

DJI heeft een grote nieuwe firmware-update beschikbaar gesteld voor de Mavic 3, waarmee onder andere ondersteuning voor het maken van panoramafoto’s en QuickShots wordt toegevoegd. Ook zijn er diverse verbeteringen en andere nieuwe functionaliteiten doorgevoerd. Als alles werkt zoals zou moeten dan voldoet de Mavic 3 nu een stuk beter aan de eerdere verwachtingen.

Lauwe ontvangst

Al snel nadat DJI begin november 2021 de Mavic 3 introduceerde bleek dat de drone qua software nog niet volledig was uitontwikkeld. Zo ontbraken er belangrijke features en waren veel gebruikers teleurgesteld in de mogelijkheden die de DJI Fly-app biedt om de settings van de drone naar wens te configureren. Dat leidde tot een storm van een kritiek en ook onze review van de Mavic 3 eindigde niet bepaald positief.

Op 10 december gaf DJI voor het eerst gehoor aan de kritiek door versneld een eerste grote firmware-update beschikbaar te stellen voor de Mavic 3. Daarmee werden features toegevoegd als subject tracking, MasterShots, timelapse opnames, alsook de mogelijkheid om foto’s alleen in het RAW-formaat weg te schrijven. Daarmee werden een aantal belangrijke pijnpunten opgelost.

Overzicht van nieuwe features

Met de nieuwe toestelfirmware v01.00.0500 en controllerfirmware v04.13.0500 van 24 januari 2022 zou de Mavic 3 nu echt alle eerder beloofde features moeten bieden. Niet alleen de drone heeft een update gekregen, ook de DJI Fly-app is vernieuwd. Die heeft nu versie v1.5.8. Het meest in het oog springend zijn de toevoeging van panoramafotografie en QuickShots. Ook is het nu mogelijk om digitaal in te zoomen bij gebruik van de Hasselblad-sensor zonder over te hoeven schakelen op de Explorer mode.

Dit is de volledige lijst van nieuwe features en verbeteringen:

 • Toegevoegd: QuickShots waaronder Dronie, Rocket, Circle, Helix, Boomerang en Asteroid
 • Toegevoegd: Panorama mode met mogelijkheid om opnames te maken in hoge resolutie ­­
 • Toegevoegd: burst shooting
 • Toegevoegd: digital zoom voor de normal video mode
 • Toegevoegd: Color Display Assist voor D-Log
 • Toegevoegd: 4K/60fps en manual Exposure Index (EI) aanpassingen voor MasterShots
 • Toegevoegd: QuickTransfer
 • Toegevoegd: zoom en D-Log voor FocusTrack tijdens het filmen
 • Toegevoegd: mogelijkheid om RTH-hoogte in te stellen voor Advanced RTH
 • Toegevoegd: USB mode voor Mavic 3 Cine om data over te zetten
 • Verbeterde gebruikerservaring tijdens aanpassen camerasettings in Pro mode
 • Nauwkeurigheid van kleurcorrectie geoptimaliseerd
 • Verbeterde scherpte bij gebruik van Tele-camera tijdens inzoomen
 • Beelduitsnede voor Timelapse foto’s geoptimaliseerd
 • Toegevoegd:clean HDMI output voor DJI RC Pro
 • Toegevoegd: mogelijkheid om video te cachen op DJI RC Pro en originele videobeelden op externe SD-kaart op te slaan

Firmware bijwerken

Je kunt de firmware op de Mavic 3-drone updaten via de DJI Fly-app of een computer met DJI Assistant 2. Zorg ervoor dat het accuniveau van je drone hoger is dan 20% voordat je gaat updaten.

Om de Mavic 3 bij te werken met behulp van de DJI Fly-app, moet je eerst de drone en de controller inschakelen en ervoor zorgen dat de twee apparaten zijn gekoppeld. Als er een internetverbinding actief is dan checkt de app automatisch of er firmware-updates beschikbaar zijn voor de drone en de controller. Zodra er een melding verschijnt voor een firmware-update, tik je op de melding om het updatescherm te openen en tik je vervolgens op ‘Update’.

Schakel de app niet uit en sluit deze niet af tijdens het updateproces. De drone start automatisch opnieuw op zodra de update is voltooid.

Als je de Mavic 3-firmware wilt bijwerken met DJI Assistant 2, moet je eerst de drone aanzetten en een USB-kabel gebruiken om de drone met een computer te verbinden. Start vervolgens DJI Assistant 2 en klik op de rechterbovenhoek om in te loggen met je DJI-account.

Selecteer Mavic 3 in het menu en klik op de knop “Firmware-update” aan de linkerkant om de firmwarelijst te vernieuwen. Selecteer v01.00.0500 en klik om de firmware-update te starten. Zorg ervoor dat de drone ingeschakeld blijft tijdens firmware-updates. Zodra de update is voltooid, verlaat je DJI Assistant 2 of koppel je de drone los van de software. De drone zou automatisch opnieuw moeten opstarten wanneer de update is voltooid.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Nieuwe Mavic 3-firmware voegt pano’s, QuickShots en andere features toe

 • Jan van Uffelen

  De nieuwe pano-functie is niet dezelfde als van de Mavic 2 zoom. Die maakt negen ingezoomde foto’s en voegt ze samen ze tot een hoge resolutiebeeld (echt klasse!). De Mavic 3 kan dat ook niet, want de zoomcamera presteert onder de maat en dat kun je niet verhelpen met een firmware update. Niet voor niets dat men voor 2023 een S model aankondigt waarbij de zoom verbeterd wordt.
  Op de sterkere accu na heeft de Mavic 3 m.i. nauwelijks meerwaarde boven de Mavic 2. Het enige dat indruk maakt is de stevige prijs.
  Om een fatsoenlijke controller in mijn handen te hebben, heb ik de DJI RC Pro aangeschaft. Dus al met al ben je zo’n 3000 euro kwijt!?!?

  Beantwoorden
 • schalkwijk

  goede middag is het bekent wanneer de mini 3 uitkomt B V D

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier