Productnieuws

DJI neemt Inspire 2 uit productie

Dronemaker DJI stopt met de productie van de Inspire 2. Dat heeft het bedrijf meegedeeld aan resellers en dealers. Vanaf februari zal het systeem ook niet meer uitgeleverd kunnen worden. Op de website van DJI is de Inspire 2 aangemerkt als niet meer leverbaar, uitgezonderd de high-end modellen. Niet duidelijk is of er een opvolger komt voor de Inspire 2.

Opvolging ongewis

De Inspire 2 werd eind november 2016 geïntroduceerd, als opvolger van de populaire Inspire 1. Alhoewel de drone nog volop word gebruikt door professionele beeldmakers, begint het platform aardig verouderd te raken. Daar komt bij dat veel beeldmakers zijn overgestapt op het Mavic-platform. Met de introductie van de Mavic 3 Cine kunnen ook met deze drone opnamen in ProRes-kwaliteit worden gemaakt, iets wat tot voor kort voorbehouden was aan de Inspire 2.

Het Chinese bericht dat DJI heeft rondgestuurd aan dealers en resellers.

Onduidelijk is nog of DJI van plan is om een Inspire 3 te lanceren. Het verhaal doet de rond dat DJI het Inspire-ontwikkelteam jaren geleden heeft ontbonden, maar het kan natuurlijk best zo zijn dat daar verandering in is gekomen. Hoe dan ook zou het logisch zijn als een eventuele Inspire 3 ondersteuning biedt voor de Zenmuse X9 camera, die DJI gelijktijdig met de Ronin 4D introduceerde. Dat zou betekenen dat er in 8K resolutie bij 75 fps gefilmd kan worden.

Alternatieven

Voor beeldmakers die graag met verschillende lenzen en sensoren willen kunnen werken zijn er verder niet veel betaalbare alternatieven op de markt. Alleen de Airpeak drone van Sony biedt de mogelijkheid om verschillende camera’s en lenzen te gebruiken, in een redelijk handzaam formaat. Daarna volgen de high-end systemen van bedrijven als Freefly Systems en het Nederlandse Acecore Technologies.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier