#advProProductnieuws

Robin Radar vergroot bereik van dronedetectiesystemen middels software-update

Het Nederlandse bedrijf Robin Radar Systems heeft een software-update beschikbaar gesteld die het bereik van de dronedetectiesystemen ELVIRA en IRIS met een factor twee vergroot. De update is gebaseerd op de laatste ontwikkelingen op het gebied van ‘machine learning’. Afhankelijk van het gebruikte systeem is het nu mogelijk om ongewenste drones tot op ruim 2 km afstand te detecteren.

Groter detectiebereik

De low-cost droneradar ELVIRA was voorheen in staat om een drone van het type DJI Phantom tot op een afstand van 600 meter te detecteren. Dankzij de nieuwe software-update is het bereik nu 1,2 tot 1,5 km. En waar het vlaggenschip IRIS een DJI Inspire eerst tot op 1,4 km afstand detecteerde, is dat nu 2 tot 2,2 km, afhankelijk van de omstandigheden.

Volgens Robin Radar is IRIS dankzij de upgrade momenteel de best presterende, compacte 3D droneradar als het gaat om het op afstand classificeren van drones. De basis van het systeem wordt gevormd door unieke gepatenteerde ‘back to back’ phased array radars, met een detectiebereik van 360º.

De upgrade komt ook beschikbaar voor bestaande gebruikers van de systemen. Daarmee maakt Robin de belofte van een futureproof systeem waar. De machine learning-upgrade betreft een software-update die in principe geen nieuwe hardware vereist. In sommige gevallen kan het echter wel noodzakelijk zijn om een nieuwe videokaart te installeren om de krachtige nieuwe software te kunnen draaien.

4D on-the-move functionaliteit

Tegelijkertijd met de nieuwe upgrade kondigt Robin Radar ook 4D on-the-move functionaliteit aan voor de MIL-STD Certified IRIS Drone Detection Radar. Deze nieuwe functie is vooral interessant voor politie-eenheden en militairen die een bewegend konvooi moeten beschermen.

Marcel Verdonk, de nieuwe CCO van Robin Radar Systems: “We zijn een nieuw soort radarbedrijf dat zich toelegt op het volgen van vogels en drones. We stellen militaire technologie beschikbaar voor de bescherming van kritieke infrastructuren. De upgrade die we hebben aangekondigd, versterkt onze rol als technologieleider op dit gebied. Maar de race om de beste radar te bouwen die kleine objecten detecteert, gaat door. En wij ook.”

Belang van dronedetectie

Robin Radar benadrukt het toenemende belang van dronedetectie. Zo worden er in Nederland regelmatig pogingen gewaagd om telefoons en drugs door middel van drones gevangenissen binnen te smokkelen. Zeer recent gebeurde dit nog in gevangenis Westzaan. Om hier effectief tegen te kunnen optreden, is dronedetectie een must.

De ELVIRA en IRIS systemen van Robin Radar zijn in staat om drones te detecteren en te identificeren aan de hand van hun propellers. Hierdoor kan in principe ieder type drone worden waargenomen, zelfs als deze geen radioverbinding heeft met een bestuurder op de grond. Wereldwijd zijn er al 140 systemen van Robin Radar geïnstalleerd.

Meer informatie

De machine learning-upgrade is standaard beschikbaar bij de aanschaf van nieuwe systemen en is beschikbaar als een gratis software-update voor in aanmerking komende klanten. Neem voor meer informatie contact op met Robin Radar Systems.

 

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

1 gedachte over “Robin Radar vergroot bereik van dronedetectiesystemen middels software-update

  • Vergeleken bij department 13 MESMER: https://department13.com/mesmer/ en NSO Eclips: https://www.nsogroup.com/eclipse/ en DJI aeroscoop is radar detectie minder functioneel, met name omdat de drone operator niet getraceerd kan worden, de eerste 2 systemen kunnen de drones ook veilig overnemen en landen op een aangegeven veilige locatie, al is dit in EU nog niet mogelijk qua wetgeving.

    DJI aeroscoop die nu door heel Nederland hangen met een bereik van 30-50KM. Het probleem daarbij is echter dat DJI wordt gefinancieerd door de chinese overheid, en eenvoudig te hacken en te spoofen zijn. Dit zijn hele gevoellige wifi sniffers, er kan dus ook gewoon wifi communicatie worden afgeluisterd door DJI en dus de chinesche overheid.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier