Video

Kijken: deze cinematische 5K dronevideo van Madeira werd gemaakt met de Mavic 3

Het Portugese eiland Madeira werkt als een magneet op dronevideomakers. In de loop der jaren zijn er al heel wat mooie dronebeelden geschoten van de bergen, bossen en kuststrook. Je kon er dus op wachten dat iemand de nieuwe Mavic 3 van DJI zou gebruiken om opnamen te maken van Madeira. De video werd in de hoogste resolutie die de drone biedt opgenomen: in 5K dus.

Favoriete plek op aarde

Deze prachtige video is gemaakt door Denis Barbas, die onlangs iets meer dan een week doorbracht op wat hij een van zijn favoriete plekken op aarde noemt. De video die hij in 5K resolutie maakte met de DJI Mavic 3 duurt nog geen vier minuten, maar is zeker het bekijken waard als je wilt zien wat er allemaal mogelijk is met de nieuwste DJI-drone.

Barbas vertelt het volgende over de video: “We hebben slechts 8 dagen op dit prachtige en majestueuze eiland doorgebracht, maar ik denk dat het veilig is om te zeggen dat het verreweg een van mijn favoriete plekken op aarde is!

’s Ochtends vroeg wakker worden, terwijl iedereen nog slaapt, de zonsopgang najagen, of terugwandelen in het donker omdat je de zonsondergang in de bergen niet wilde missen, geweldige mensen ontmoeten die dezelfde interesses delen als jij, dit is een gevoel dat alleen een fotograaf of videograaf heel goed kent.

We hebben elke dag opnamen gemaakt, de hele week was op zijn zachtst gezegd erg uitputtend, en hoewel de omstandigheden niet ‘perfect’ waren, met meestal regen en bewolkt/mist weer, zou ik het nog steeds niet anders willen hebben gehad, want dit zijn de momenten waar ik voor leef!”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: deze cinematische 5K dronevideo van Madeira werd gemaakt met de Mavic 3

  • Just saying,
    De video is mooi in elkaar gezet, maar eigenlijk is er wel wat mis mee.
    Door deze video te promoten, is de boodschap eigenlijk weg die regels dan krijg je erkening in videoland.
    Dit gaan veel drone piloten ook doen, wat weer strengere regels gaat geven of zelfs een verbod.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier