ProProductnieuws

Lumicopter: prijsgunstige Flyability Elios-concurrent op basis van DJI FPV drone

Het Singaporese bedrijf Lumicopter heeft een inspectiedrone ontwikkeld die speciaal bedoeld is om afgesloten en moeilijk bereikbare ruimten te inspecteren. Bijzonder is dat de drone is gebaseerd op de DJI FPV drone, met daaromheen een speciaal voor dit doel ontwikkelde kooiconstructie. Daarmee gaat Lumicopter de rechtstreekse concurrentie aan met de Flyability Elios, tegen een fractie van de prijs.

Collision resistant

Drones lenen zich perfect voor het bereiken van lastig bereikbare plekken. Maar bij pijpleidingen of tanks loop je al snel het risico dat de propellers van de drone in aanraking komen met een wand of obstakel. Eén van de manieren om dat te voorkomen is om gebruik te maken van een bolvormige kooiconstructie, die de gehele drone beschermt tegen aanvaringen. Dit principe vormde de basis onder de succesvolle Flyability Elios (opgevolgd door de Elios 2), die over de hele wereld wordt ingezet voor inspecties van binnenruimten.

Het in Singapore gevestigde bedrijf Lumicopter komt nu met een alternatief voor de Elios. Net als bij laatstgenoemde drone wordt de Lumicopter omgeven door een beschermende rolkooi. Maar het hart van het systeem wordt gevormd door een standaard DJI FPV drone, die vorig jaar werd geïntroduceerd. Oorspronkelijk bedoeld als cinematische racedrone biedt dit systeem extreme vliegprestaties, in combinatie met een solide videoverbinding: dat zijn precies de eigenschappen die van pas komen.

‘Meest kosteneffectieve indoor inspectiedrone’

De Lumicopter kan opnamen maken in 4K 60 bij fps. Een 4000 lumen ledschijnwerper zorgt ervoor dat de drone ook in het duister opnamen kan maken. Handig is dat de camera ruim 90º kan tilten; een feature die standaard onderdeel is van de DJI FPV drone. Ook kan de drone zijn positie aanhouden zonder GPS, dankzij het DJI visual positioning system (VPS). Het systeem wordt bestuurd met de DJI FPV controller en app. De piloot kan gebruik maken van de DJI Goggles om het live camerabeeld te bekijken. De maximale vliegtijd is ca. 9,5 minuten.

Volgens Lumicopter-ceo Wei Liang is de Lumicopter de meest kosteneffectieve inspectiedrone voor indoor gebruik. “We willen onze expertise op het gebied van drones en robotica gebruiken om betrouwbare, kosteneffectieve, botsingsbestendige indoor inspectiedrones voor industrieel gebruik te ontwerpen, om andere bedrijven te helpen hun inspectie-efficiëntie te verbeteren tegen een fractie van de huidige marktkosten.”

Prijs en beschikbaarheid

De standaarduitvoering van de Lumicopter kost in de webshopwebshop van de fabrikant 6.500 Singapore dollar, dat is iets meer dan 4.200 euro. Ter vergelijking: de Flyability Elios 2 kost ruim 30.000 euro. Daar staat tegenover dat de Elios 2 ook voorzien is van een warmtebeeldcamera, en wordt geleverd met maatwerksoftware gericht op industriële inspecties. Bovendien is de rolkooi van de Elios 2 cardanisch opgehangen, en kan dus langs een wand afrollen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Lumicopter: prijsgunstige Flyability Elios-concurrent op basis van DJI FPV drone

 • William van Beek

  Vrij dure upgrade van een standaard DJI FPV drone met een veiligheidskooi en schijnwerpers. Die zitten met tiewraps vast!

  Beantwoorden
  • Hi William, thanks for the feedback. Our Lumicopter package includes all the following:

   Battery Compartment:

   10 x DJI FPV Intelligent Flight Batteries
   3 x DJI FPV Goggles Batteries
   2 x 3-in-1 Charger
   2 x Set of Replacement Propellers

   Accessory Compartment:

   1 x Portable Carrying Bag
   1 x DJI FPV Goggles V2 with Battery Mount
   1 x DJI FPV Remote Controller 2 with Mount
   1 x Remote Control Harness
   1 x Tripltek Tablet, brightest and rugged tablet in the market
   1 x Remote Controller Mounts for Tripltek Tablet and Phone

   We are not only selling the drone but a whole complete package that provides users with an integrated and efficient workflow. We designed our LED to be easily replaceable or easily fixed.

   Have a nice day! Thank you

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier