Video

Kijken: freeride-skifilm FLOW werd in zijn geheel opgenomen met drones

Tijdens het hoogtepunt van de coronapandemie was het overal ter wereld bijzonder rustig op de skipistes. Zo ook in het Franse wintersportdorp Chamonix, aan de voet van de Mont Blanc. De uitgestorven skigebieden brachten freestyle skiër Sam Favret op het idee om een unieke freeride skifilm op te nemen. Dronepiloot Hensli Sage nam de uitdaging aan en gebruikte een Mavic 2 Pro, Inspire 2 en een racedrone om de film op te nemen.

Ongerepte skihellingen

Sam Favret is internationaal gezien een van de beste freeride skiërs van dit moment. Kenners roemen zijn eigen stijl en manier van lijnen benaderen. Als zoon van een berggids ging hij al op jonge leeftijd mee de bergen in. Hij kent de afdalingen rondom de Mont Blanc dan ook op zijn duimpje.

Dronepiloot Hensli Sage werd verliefd op drones toen de DJI Phantom mainstream werd. Hij trainde in extreem uitdagende situaties en is er trots op de omgeving om hem heen vast te leggen voor een maximaal filmisch effect. “Ik kwam in 2014 in aanraking met drones zonder enige ervaring met het maken van video’s”, zegt Hensli. “Ik stond versteld van de mogelijkheden die drones bieden; luchtfotografie werd voor iedereen toegankelijk. We begonnen overal luchtbeelden te zien, de revolutie was gaande.”

Aan het begin van de winter van 2020/2021 zag het team de unieke kans om de hellingen van Chamonix-Mont-Blanc te verkennen tijdens de lockdown. Omdat geen van de skiliften nog in gebruik waren, waren de bergen voor het eerst in generaties volledig uitgestorven. Het team trof ongerepte pieken aan, smetteloos bedekt door verse sneeuw. Dat werd het decor voor de film FLOW.

100% droneshots

FLOW bestaat voor 100% uit dronebeelden. Het team wisselde tussen FPV-drones, de DJI Inspire 2 met Zenmuse X7 en de DJI Mavic 2 Pro om de best mogelijke resultaten te krijgen. De FPV-drones van Hensli werden uitgerust met het DJI Digital FPV-systeem. Iedere opname van een afdaling werd vooraf geoefend, zonder dat er geskied werd. De regie was in handen van Maxime Moulin, die tijdens de afdalingen in contact stond met Sam en Hensli.

(bron: DJI)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier