Video

Kijken: schreeuw om vrede gevisualiseerd in droneshow voor Oekraïne

In Rotterdam is afgelopen week een wel heel bijzonder lichtkunstwerk gerealiseerd. Door middel van een korte droneshow werd een vredesduif geprojecteerd, die een vogelpoepje laat vallen op een tank. De tank verandert vervolgens in een prachtige bloem. Met de show, die in het holst van de nacht werd uitgevoerd en opgenomen met De Hef op de achtergrond, willen de initiatiefnemers iedereen die zich zorgen maakt over de situatie in Oekraïne een hart onder de riem steken.

ASAP vrede

Het lichtkunstwerk met als titel ‘ASAP’ (as soon as possible) werd bedacht en ontwikkeld door Jeroen Everaert van creatief bureau Mothership. “Met dit lichtkunstwerk hoop ik iedereen een hart onder de riem te steken. Een boodschap die bij iedereen binnenkomt. Met een vredesduif die voor iedereen in de wereld herkend wordt als teken van vrede.” In totaal werden 100 drones ingezet om de animaties tot leven te brengen.

De show werd technisch gerealiseerd door Anymotion Productions. De regie was in handen van VideoAgency. Nick Cornelissen van Anymotion Productions: “Vlak na de Russische inval in Oekraïne ontstond een bijzonder idee. We willen helpen, onze emoties delen en laten weten dat we willen dat dit zo snel mogelijk stopt. In recordtijd hebben we een volledige productie neergezet. Het resultaat is ASAP, een drone art performance waarin een vredesduif op een tank poept, waardoor het oorlogsgevaarte smelt en er nieuw leven ontstaat in de vorm van een bloem. Een luchtige show, maar met een hele serieuze boodschap: stop de oorlog.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier