DJI raadt Android 12-gebruikers aan om hun drone-apps te updaten

Ben je in het bezit van een Android smartphone en heb je last van crashende DJI-apps? Zijn die problemen begonnen nadat je de laatste versie van Android (versie 12) hebt geïnstalleerd, of heb je misschien een splinternieuwe telefoon gekocht? Als dat het geval is, dan raadt DJI aan om de betreffende drone-app even opnieuw te downloaden en installeren.

Problemen

De problemen met crashende apps van DJI begonnen met de uitrol van Android 12, vorig jaar. Bij sommige gebruikers werkte hun Fly, Pilot of Go-app wel, maar bleef het camerascherm zwart. Andere gebruikers meldden hinderlijke crashes. De problemen leidden op het forum van DJI tot veel klachten. Sommige dronevliegers beschuldigden DJI van het in de steek laten van Androidgebruikers.

Het probleem zit hem deels in het feit dat de apps van DJI niet meer automatisch geüpdatet kunnen worden via Google Play. DJI is namelijk door de Amerikaanse overheid op een zwarte lijst gezet van bedrijven waaraan geen Amerikaanse technologie mag worden geleverd. Dat had tot gevolg dat de apps van DJI uit Google Play verdwenen. Gebruikers moeten de nieuwe versies van de apps dus handmatig downloaden vanaf DJI’s website, maar niet iedereen is zich daarvan bewust.

Updaten via DJI.com

Om die reden heeft DJI een bericht rondgestuurd aan haar gebruikers. In de mail worden Android 12-gebruikers die problemen ondervinden met DJI-apps aangeraden om de nieuwste versie van de betreffende apps op te halen via de website van DJI.

“Na het updaten naar Android-versie 12, kan je telefoon problemen ondervinden bij het voortgezette gebruik van een oudere versie van een DJI-app, waaronder het crashen van de app”, aldus de aankondiging. “Om dit te voorkomen, moet u de nieuwste versie van de DJI-app downloaden die wordt vermeld op de officiële DJI-website.”

In sommige gevallen (DJI Pilot en DJI Mimo) worden gebruikers aangeraden om eerst de bestaande app te verwijderen, en dan pas de app opnieuw te installeren. In alle andere gevallen (DJI Fly, DJI Go, DJI Go 4 en DJI Ronin) hoeven de apps niet eerst verwijderd te worden. Wel raadt DJI gebruikers van DJI Pilot aan om eerst hun flight records te uploaden.

QR spiekbriefje

Via onderstaande QR-codes kom je direct bij de juiste apps terecht. Richt de camera van je telefoon op de juiste QR-code en je komt direct bij de juiste downloadlink uit:

 

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “DJI raadt Android 12-gebruikers aan om hun drone-apps te updaten

  • 20 maart 2022 om 18:47
    Permalink

    Op deze manier ontsnapt DJI wel aan de controle van Google op malware in de app. Dit betekent o.a. dat je niet weet of je telefoon gehackt wordt, of dat je data zonder toestemming gedeeld worden met DJI. Zelfs al willen ze het niet, ze kunnen daartoe door de Chinese overheid worden gedwongen. Best ernstig.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier