GeruchtPro

Opvolger DJI M300 RTK krijgt mogelijk foldable ontwerp

Er zijn productafbeeldingen uitgelekt van wat de opvolger van de DJI M300 RTK lijkt te zijn. Mogelijk gaat het om de M30, M300 RTK V2 of M400 RTK. Opvallend is het nieuwe ontwerp, waarbij de armen van de drone kunnen worden ingeklapt. Daardoor kan de drone eenvoudiger vervoerd worden. Bij de nieuwe drone wordt mogelijk de nieuwe RC Plus controller geleverd, die onlangs opdook in een database van de Amerikaanse telecomautoriteit.

M400 RTK of Mavic Enterprise Max

De productafbeeldingen werden online geplaatst door @OsitaLV. ‘Het is de M400 RTK! Of, Mavic Enterprise Max’, schrijft hij erbij:

Kruising tussen Mavic 3 en M300 RTK

Op het eerste gezicht lijkt de nieuwe drone op een kruising tussen de Mavic 3 en de M300 RTK. Het zou kunnen dat het gaat om de M30, M300 V2, of om de M400, zoals OsitaLV schrijft. Duidelijk af te leiden zijn camera’s rondom ten behoeve van obstakeldetectie, en een flitslamp bovenop de drone.

De armen zijn net als bij de Mavic-serie drones inklapbaar. Dat heeft consequenties voor de motorophanging: bij de achterarmen zijn de motoren aan de onderzijde gemonteerd, aan de voorkant aan de bovenzijde. De body oogt relatief hoog, maar dat is om ruimte te maken voor de accu’s.

Payload

De payload bevindt zich aan een gimbal aan de voorzijde van de drone. Ogenschijnlijk gaat het om een Zenmuse H20T-achtige payload, met laser rangefinder en thermische camera. Onduidelijk is of de payload verwisseld kan worden, zoals bij de M300 RTK. Laat staan dat het duidelijk is of de huidige Zenmuse H20 en H20T payloads met deze drone gebruikt kunnen worden.

Controller

Mogelijk wordt de nieuwe drone geleverd met de nieuwe DJI RC Plus controller. Deze zou voorzien zijn van een 7″ scherm en een 8-core processor. Deze controller dook onlangs op in de FCC database, met als productcode SS3-RM7002110. Deze controller wordt mogelijk ook geleverd met de nieuwe Agras T40 landbouwdrone van DJI.

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier