Video

Kijken: korte dronefilm ‘Boundless Dreams’, opgenomen met Sony Airpeak

Het is alweer even geleden dat Sony op de markt kwam met de Airpeak S1. Met deze drone richt Sony zich op high-end videomakers. Eén van de pluspunten van de drone is dat deze gebruikt kan worden met de befaamde Sony Alpa-serie camera’s. Om de creatieve mogelijkheden van deze combinatie te onderstrepen bracht Sony onlangs de korte dronefilm ‘Boundless Dreams’ uit.

Uitdagend licht

Boundless Dreams is een korte dronefilm van beeldkunstenaar Drew Geraci, opgenomen met Sony’s Airpeak. Drew is fervent gebruiker van Sony-camera’s en is al enige tijd aan het bedrijf verbonden als Sony Artisan of Imagery.

De korte film bestaat uit prachtige natuuropnamen die gemaakt zijn tijdens uitdagende lichtcondities, namelijk fel zonlicht op een besneeuwde omgeving. Maar dankzij het grote dynamische bereik van de gebruikte Sony Alpha-camera weet de drone toch mooie kleurnuances vast te leggen.

Ook het kunnen wisselen van objectief wordt indirect benadrukt in de video. Zo bevat de film naast de nodige groothoekopnamen ook een aantal shots die met een telelens zijn gemaakt. Daarmee kunnen cinematografisch interessante effecten worden behaald (parallax).

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier