Gerucht

Eerste afbeeldingen DJI Mini 3 Pro verschijnen online

Op Twitter zijn zaterdag de eerste productafbeeldingen van de aankomende DJI Mini 3 Pro verschenen. Het toestel weegt zoals het er nu op lijkt nog steeds 249 gram, maar zal ook gaan beschikken over sensoren voor obstakeldetectie. De camera lijkt lichtsterker te worden dankzij een maximaal diafragma van f/1.7. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe drone op de markt verschijnt en of deze zal voldoen aan de vereisten voor het C1-label.

Nieuw design

De DJI Mini 3 Pro heeft een heel nieuw design gekregen. De camera kan niet alleen omlaag, maar ook omhoog draaien. Aan de voorzijde zijn nu twee sensoren zichtbaar ten behoeve van obstakeldetectie en mogelijk ook tracking. Ook aan de onderzijde van de drone zijn sensoren zichtbaar. De accucapaciteit is iets verhoogd, wat zich zou kunnen vertalen in een iets langere vliegtijd.

Op het accuklepje staat het gewicht van 249 gram vermeld. Dat zou erop kunnen duiden dan DJI meerdere varianten van de drone gaat fabriceren, met mogelijk iets lichtere accu’s, mocht de regelgeving in een bepaald afzetgebied dat vereisen. Het is niet duidelijk of er meteen al een variant komt met een C1-label, zodat de drone ook na 1-1-2024 in Open categorie A1 gebruikt kan blijven worden.

De camera zou voorzien zijn van een sensor met een groter diafragma dan de DJI Mini 2. Mogelijk gaat het om een f/1.7 lens. Dat zou de lichtsterkte ten goede komen. Met name de Autel Nano presteerde op dat vlak beter dan de Mini 2, dus DJI moest wel een inhaalslag maken. Een ander vermoeden is dat de camera 90 graden kan draaien, zodat er ook verticale foto’s en video’s opgenomen kunnen worden.

Foto’s en video

De eerste foto’s en zelfs een korte video werden gedeeld door de Chinese account @dealsdrone. De foto’s lijken de eerdere geruchten over de DJI Mini 3 te ondersteunen. Onduidelijk is of er naast de Mini 3 Pro ook een Mini 3 Standard komt. Een datum voor de marktintroductie is nog niet bekend, laat staan een adviesprijs.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

9 gedachten over “Eerste afbeeldingen DJI Mini 3 Pro verschijnen online

 • 249 gram… als dat klopt, dan is C1 label na 1-1-24 toch niet relevant…?

  Deze zou dan toch C0 zijn en blijven….dus open A1?

  Beantwoorden
 • E. Nederstigt

  Die 249g staat ook op de huidige versie. Niets spannends aan.
  Ik vraag me alleen af, waar ze dan bespaard hebben, als de accucapaciteit zelfs is toegenomen en er sensoren bij zijn geplaatst.
  Allemaal koffiedik kijken. We zien het wel als ie op de markt is.
  De Mini 2 doet het i.c.m. Lichy nog steeds best 😉

  Beantwoorden
  • Ik zou zeker ook niet je mini 2 nu te koop gaan zetten op basis van geruchten en nog niet bekend zijn van de functionaliteiten en de prijs. En inderdaad de Mini 2 met Lichy is perfect, en juist ook door de Mini 2 sdk kit is de mini 2 bijvoorbeeld te gebruiken met Dronelink mapping software, dat zal gegarandeerd met de mini 3 niet snel gebeuren.

   Beantwoorden
 • Er lijkt weinig compatible met de Mini 2. Ook de Accu-unit (weer zonder indicator) is anders, maar heeft nauwelijks meer capaciteit (+ 4%). Ben wel erg benieuwd naar de Camera prestaties.

  Beantwoorden
 • DJI verkoopt gewoon drones aan het Russische leger en zou daarom niet verkocht mogen worden.

  Beantwoorden
 • Kon niet wachten op de 3 en heb net een nieuwe 2 combo gekocht
  Ik mis in niets mijn Phantom 3 advanced, hij doet alles beter en is paar keer kleiner.
  De wind gevoeligheid valt ook erg mee, de mini 2 haalt ook 56km/h dus kan prima tegen flinke wind in, hooguit bij hoge snelheid draait de camera mee.

  Ik zag prijzen voor de Pro met scherm in de contoler voor 799 dollar, zal hij wel waard zijn maar dan is de mini 2 combo voor rond 550 euro toch beter geprijsd, zelfs met 2-jaar care refresh voor 89 erbij.

  De obstakel sensoren hebben voor mij (denk ik) geen meerwaarde, daarbij kan ik me niet voorstellen dat de sensoren bijvoorbeeld elektriciteits kabels opmerken, ik las ergens dat de sensoren een dichtheid van 70% oid moeten detecteren voor de drone stopt, dus een paar dunnen boomtakken ziet hij ook niet lijkt mij, dan is de detectie voor mij nutteloos.

  Mocht iemand twijfelen tussen DJI en ander merk? ga voor DJI, hun ervaring vind je terug in ieder onderdeel van de drone + software. Vrijwel perfect.

  Beantwoorden
 • Han Plaatsman

  Daar waar Mediamarkt DJI uit de schappen haalt, vanwege het blijven leveren van DJI aan Rusland. (en Coolblue dat niet doet). Geef ik toch de overweging om DJI voorlopig dood te zwijgen, in plaats van er reclame voor te maken.

  Beantwoorden
 • De mogelijke prijzen, van de Min 3 en 3 Pro.

  DJI Mini 3: 3299 Yuan (476 Euro)

  DJI Mini 3 Fly More Combo: 4.999 Yuan (721 Euro)

  DJI Mini 3 Fly More Combo mit neuem DJI RC: 6.999 Yuan (1.010 Euro)

  DJI Mini 3 Pro: 4.299 Yuan (620 Euro)

  DJI Mini 3 Pro Fly More Combo: 5.999 Yuan (865 Euro)

  DJI Mini 3 Pro Fly More Combo mit neuem DJI RC: 7.999 Yuan (1.155 Euro)

  Beantwoorden
 • DJI Mini 3 Pro 619 euro
  DJI Mini 3 Pro (Fly More-combo) 869 euro
  DJI Mini 3 Pro (met RC-controller) 1149 euro
  DJI Mini 3 499 euro
  DJI Mini 3 (Fly More-combo) 719 euro
  DJI Mini 3 (met RC-controller) 999 euro

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier