Gerucht

‘DJI komt met kortingen op FPV, Air 2/2S en Mavic 3’

Het lijkt erop dat dronemaker DJI binnenkort een flinke uitverkoop organiseert. Diverse drones, waaronder de DJI FPV, DJI Air 2 / Air 2S en DJI Mavic 3, zullen met kortingen die oplopen tot 25% worden verkocht. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde twitteraar OsitaLV. De prijsverlagingen zouden van toepassing zijn van 9 tot en met 20 april.

Voorjaarsopruiming

Met het voorjaar in aantocht wil DJI klaarblijkelijk met de bezem door de voorraadkast. Met name de DJI FPV drone gaat in de uitverkoop: deze drone is blijkbaar niet zo succesvol geworden als DJI had gehoopt, wat zich in uit in een overschot aan onverkochte drones. Maar ook de recent geïntroduceerde Mavic 3 gaat tijdelijk met korting de deur uit, als we OsitaLV mogen geloven.

 • DJI FPV: 25% korting
 • DJI Mavic Air 2 Fly More Combo: 20% korting
 • DJI Air 2S met Smart RC: 14% korting
 • DJI Mavic 3 (standaarduitvoering): 7% korting
 • DJI Mavic 3 Fly More Combo (zonder RC Pro): 5% korting
 • DJI Action 2: ongeveer 75 dollar korting

De kortingsactie zou lopen van 9 tot en met 20 april. Onduidelijk is of de kortingen alleen van toepassing zullen zijn in de DJI Store, of dat de drones ook bij retailers afgeprijsd zullen worden. Overigens vragen sommige retailers nu al lagere prijzen voor de genoemde drones dan DJI zelf, even opletten dus.

Nieuwe drones in aantocht

Het feit dat DJI de boel in de uitverkoop gooit zou te maken kunnen hebben met de aanstaande introductie van nieuwe drones, met de DJI Mini 3 als meest waarschijnlijke kandidaat. Onlangs verschenen de eerste beelden van deze drone op internet. Opmerkelijk is dat de Mini 2 echter niet voorkomt in het lijstje met drones waar DJI korting op zou gaan geven.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “‘DJI komt met kortingen op FPV, Air 2/2S en Mavic 3’

 • Heeft het niet te maken met de nieuwe regelgeving waar deze drone’s strakst niet aan voldoen!?

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Dat zou kunnen, alhoewel die nieuwe regelgeving alleen de Europese markt betreft, en deze kortingsactie zou wereldwijd van toepassing zijn.

   Beantwoorden
 • De invoering van verplichte Cx labels op drones is weer voor een jaar uitgesteld.
  Eenieder die nu aan een andere drone toe is zal zich driemaal bedenken alvorens een nieuwe drone aan te schaffen waar hij of zij na 31 december 2023 alleen nog maar in de klasse A1-A3 mag vlieg op 150 meter van personen.
  Ik begrijp niet waarom de “överheid”niet kan begrijpen dat het weinig zin heeft om te willen dat drones door invoering van zo’n label op afstand uitleesbaar moeten zijn terwijl het ook mogelijk is om het stuursignaal van een drone op afstand uit te lezen, en via dat stuursignaal te achterhalen waar de piloot staat te navigeren.
  Wil de drone-politie een piloot die in overtreding met z’n drone vliegt achterhalen is het de meest effectieve manier om dat te doen door de piloot “öp heter daad” te betrappen, want anders , wanneer eerst de drone via z’n label wordt uitgelezen, moet de bekeurende overheid maar zien te bewijzen dat het de eigenaar van de drone was die daar daadwerkelijk stond te vliegen. De drone kan wel enkele malen van eigenaar zijn gewisseld of domweg gestolen zijn!!
  Kortom: de overheid moet stoppen met te streven naar de uitrusting van drones met Cx -labels en overgaan tot een andere detectie-methode om via het stuursignaal van de controller direct te achterhalen waar de piloot staat te vliegen. Wanneer dat gebeurt kan de handel in drones gewoon doorgaan, terwijl nu vele piloten, die een nieuwe (dure) drone willen aanschaffen, het wel uit hun hoofd zullen laten om voor 1-1- 2023 zo’n ding aan te schaffen. Met deze maatregel legt de overheid op onverantwoorde manier de handel in drones zwaarder dan 250 gram stil en dat is een verwijtbare handelwijze omdat er -zoals hiervoor geschetst- een veel betere controle-methode mogelijk is.
  De invoering van Cx-labels komt in een nog onlogischer daglicht te staan waar het gaat om de vele zelfbouwdrones die er zo langzamerhand rondvliegen en geen van alle een Cx-label zullen hebben of krijgen.
  Ook voor deze categorie geldt: opsporen via het stuursignaal is de aangewezen methode.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier