Video

Kijken: drone showt Tesla Gigafactory Berlin (en dansende Elon Musk)

Onlangs is in Berlijn Brandenburg de nieuwe Gigafactory van Tesla in bedrijf genomen. Vanaf 2025 moeten hier jaarlijks een half miljoen auto’s van het type Tesla Model Y van de lopende band af rollen. Om dat voor elkaar te krijgen werken er 12.000 mensen en duizenden robots 24/7 samen. Dronepiloot Ferdinand Wolf van Skynamic werd gevraagd om een virtuele rondleiding te maken van het gigantische complex.

Rondleiding per drone

De rondleiding begint met een duikvlucht over het parkeerterrein buiten de gigafabriek, waar honderden geassembleerde model Y’s staan te wachten op aflevering bij de klant. Daarna duikt de drone de assemblagehal in. Na een blik op gereedliggende voorraad vervolgt de drone zijn weg door de gigantische persen waarmee de carrosseriedelen worden gevormd.

Hier toont zich het vakmanschap van de dronepiloot. Want bij het kleinste stuurfoutje of een vergissing in de timing zou de cinewhoop aan gort zijn geplet in de persen. Na de persen gaat het tempo van de vlucht weer omhoog en vlieg je als kijker over, onder en door andere onderdelen van de fabriek. Knap vliegwerk dus, en ook knappe montage: de video zit vol met speed ramps, snelle beeldwisselingen en ondersteunende sound effects. Daardoor krijg je in nog geen drie minuten een zeer goede indruk van de gigafactory en de activiteiten die er plaatsvinden.

Dansende Elon Musk

Naast de virtuele tour verscheen er nog een andere video die leuk is om even uit te lichten. Het gaat om een korte behind te scenes-video waarin kortstondig een dansende Elon Musk te zien is, tijdens de opening van de fabriek. Op een gegeven moment flirt hij zelfs even met de Cinewhoop waar dronepiloot Ferdinand Wolf op dat moment opnamen mee maakt!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier