Nieuws

Gecrasht prototype DJI Inspire 3 aangetroffen

Op Twitter zijn foto’s opgedoken waarop een gecrasht prototype van de aankomende DJI Inspire 3 te zien zou zijn. Het is voor het eerst dat er concreet bewijs is dat er een opvolger van de Inspire 2 in de pijplijn zit. Uit de foto’s valt af te leiden dat de Inspire 3 een soortgelijke constructie krijgt als zijn voorganger, dus op basis van een H-vormig frame met een intrekbaar landingsgestel.

Gecrasht

Over de vindplaats van de drone zijn helaas geen details bekend. Waarschijnlijk gaat het om een proefmodel van de drone die ergens in een Chinese stad is neergestort, waarna de vinder een aantal foto’s heeft gemaakt. Deze werden voor het eerst gepubliceerd door @dealsdrone, kort daarna gevolgd door @ositalv.

Uit de foto’s valt op te maken dat het om een nieuw type Inspire gaat. Gebleven is de oude vertrouwde constructie op basis van koolstoffiber armen. Nieuw zijn de inklapbare propellers. Ook is er een nieuwe sensor voor de positionering te zien aan de onderzijde van de drone.

Helaas is de cameramodule tijdens de crash afgescheurd. Maar het is niet onwaarschijnlijk dat de Inspire 3 gebruikt kan worden met de nieuwe Zenmuse X9-camera, die DJI eind vorig jaar samen met de Ronin 4D gimbal introduceerde. Het zou gaan om een full frame-camera waarmee 8K 50 fps ProRes RAW video binnen handbereik komt.

De komende weken zullen er ongetwijfeld nieuwe geruchten over de Inspire 3 verschijnen. Naast een nieuw topmodel drone lijkt het erop dat DJI binnenkort ook een nieuwe versie van de Mavic Mini zal introduceren, de DJI Mini 3 Pro.

Vergelijking met Inspire 2

Hieronder ter vergelijking de foto van de onderzijde van de vermeende Inspire 3 naast de onderzijde van de Inspire 2 (rechts). Laatstgenoemde drone wordt sinds kort niet meer geproduceerd door DJI.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier