#advMarktPro

Drone flight control startup Fusion Engineering haalt €700K op om de toekomst van drones vandaag te realiseren

Fusion Engineering, een Delftse drone flight control startup, heeft €700K opgehaald in een eerste investeringsronde. De investering komt onder andere van het Nederlandse Graduate Entrepreneur Fund en een groep ervaren angel investors. De investering stelt Fusion Engineering in staat om hun flight controller, het ‘brein’ in elke drone, voor de commerciële drone-industrie op de markt te brengen.

Speciale algoritmes

Fusion’s flight controller biedt ongekende stabiliteit en betrouwbaarheid voor dronevluchten. Hiermee brengt het veelbelovende commerciële dronetoepassingen dichterbij. Denk hierbij aan last-mile delivery, droneshows boven stedelijk gebied, en onderhoud op moeilijk bereikbare plekken.

CEO Robert Crone: “Door de speciale algoritmes die wij hebben ontwikkeld kan een drone bijvoorbeeld veel sneller reageren op plotselinge gebeurtenissen zoals windvlagen. Zo hebben we in een windtunnel laten zien dat we de uitwijking van drones tot wel 7x kunnen verkleinen ten opzichte van de huidige technologie. Nu we de technologie van academische belofte naar commercieel bruikbaar gebracht hebben, is het tijd om de markt op te gaan en op te schalen.”

Veiligheid en betrouwbaarheid

Fusion Engineering werkt momenteel samen met het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) aan de ontwikkeling van een drone voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan offshore windturbines. Door regelmatig geautomatiseerd onderhoud te kunnen doen wordt de productie verhoogd, terwijl de onderhoudskosten lager zijn. Zo draagt Fusion’s flight controller bij aan een duurzamere toekomst.

Ook werkt Fusion met drie internationale dronefabrikanten aan innovatieve proof of concept drones. Robert Crone: “Drones moeten nóg veiliger worden om een grote rol in commerciële processen te kunnen gaan spelen. Het verminderen van ongelukken is niet alleen belangrijk voor de kosten-batenverhoudingen, maar ook voor publieke acceptatie. Met onze drone-flight controller bieden we de veiligheid en betrouwbaarheid die de commerciële drone-industrie nodig heeft om echt van de grond te komen.”

Over Fusion Engineering

Fusion Engineering is in 2017 opgericht door alumni van de TU Delft Robert Crone (Lucht- en Ruimtevaarttechniek) en Mara Bos (Computer Science). De Nederlandse startup heeft als missie om de meest betrouwbare, flexibele en gebruiksvriendelijke flight controller te maken voor elk type multirotor-drone. De startup heeft de eerste plaats in de Galileo Masters Award gewonnen, meerdere grants toegekend gekregen en is onderdeel van de bekende accelerators YES!Delft, ESA-BIC en Sustainable Aero Lab. Het bedrijf is gevestigd in de Aerospace Innovation Hub en vliegt op Unmanned Valley.

De Fusion Reflex flight controller.
Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier