Gerucht

Nieuw gelekte foto’s tonen DJI Mini 3 en RC in het openbaar

Voorafgaand aan de vermoedelijke releasedatum van 28 april, toont een stroom van nieuw gelekte foto’s de DJI Mini 3 en de RC in het openbaar. Vrijdagochtend vroeg begonnen leakers DealsDrone, Jasper Ellens en OsitaLV nieuwe foto’s op Twitter te delen waarop duidelijk de sub-250 gram drone en de nieuwe DJI-afstandsbediening met ingebouwd display te zien zijn.

Op basis van prijsinformatie die eerder is gelekt, verwachten we dat DJI twee versies van de nieuwe mini-drone zal lanceren, een DJI Mini 3 Standard en een DJI Mini 3 Pro. Het lijkt logisch dat de Pro-versie de nieuwe DJI-afstandsbediening met een helder scherm met hoge resolutie zal bevatten.

Niet lang daarna deelde DealsDrone de eerste studiofoto’s van de DJI Mini 3 en DJI RC. Als we naar de foto’s kijken, kunnen we zien dat de DJI Mini 3 is voorzien van een grotere camera en geleverd wordt met een beschermkapje voor de gimbal.

De camera op de DJI Mini 3 zal naar verwachting een diafragma van f/1.7 hebben voor betere prestaties bij weinig licht. Er gaan geruchten over een 1″ sensor, maar tot nu toe hebben we dergelijke informatie niet kunnen bevestigen.

Interessant is de uitsparing tussen de sensoren voor het vermijden van obstakels, waardoor de camera schijnbaar 90 graden naar boven kan worden gericht.

De DJI Mini 3 heeft twee duidelijk zichtbare naar voren gerichte sensoren voor het vermijden van obstakels, maar als je goed kijkt, zul je zien dat er ook uitsparingen zijn voor wat lijkt op achterwaarts gerichte sensoren voor obstakeldetectie.

Nieuw ontwerp

Het hele ontwerp van de DJI Mini 3 is een enorme stap voorwaarts in functionaliteit ten opzichte van de uitgaande DJI Mini 2. ’s Werelds grootste drone-maker is duidelijk minder bezig met het maken van een mooie drone, maar kiest ervoor om zoveel mogelijk functionaliteit in dit kleine apparaatje te proppen.

Ik juich DJI toe om dit te doen. Ontwikkel de best presterende mini-drone van minder dan 250 gram, ongeacht wat er qua ontwerp voor nodig is.

De DJI Mini 3 zou een iets grotere batterijcapaciteit moeten hebben dan zijn voorganger, wat hopelijk zal resulteren in een betere vliegtijd omdat het gewicht hetzelfde blijft.

Een ander verschil met de DJI Mini 2 is de manier waarop de armen van de drone uitklappen. Het lijkt een vereenvoudigd vouwmechanisme van het originele Mavic-ontwerp met het uitzwaaien in plaats van draaien en zwaaien.

Al deze nieuw gelekte foto’s van de DJI Mini 3 in het openbaar geven ons een gedetailleerd beeld van wat waarschijnlijk de volgende DJI-drone zal zijn die op 28 april wordt gelanceerd.

Laten we eens kijken of we de komende dagen wat meer duidelijkheid kunnen krijgen over de specificaties!

Dit artikel werd geschreven door Haye Kesteloo en verscheen voor het eerst op DroneXL.

Haye Kesteloo

Haye is drijvende kracht achter de Amerikaanse blog DroneXL.co.

1 gedachte over “Nieuw gelekte foto’s tonen DJI Mini 3 en RC in het openbaar

  • Mooi allemaal! Ik hoop alleen dat men ook een versie op de markt brengt met een kleine handzame controller zoals van de Mini 1 en eerdere Mavic modellen. Ook voor de prijs…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier