Dronefotografie

Kijken: deze dronefoto’s vielen in de prijzen bij de 7e DJI Skypixel Contest

Alhoewel dronefotografie inmiddels een gevestigde tak van fotografie is, kunnen veel dronefoto’s nog altijd rekenen op de nodige oeh’s en aah’s. Vanuit de lucht bezien is de aarde vaak nog nèt een stukkie mooier of interessanter. Dat bewijzen ook de veertien dronefoto’s die onlangs in de prijzen vielen bij de DJI Skypixel Contest. Het was alweer de 7e keer dat de dronefotowedstrijd werd georganiseerd.

30.000 inzendingen uit 124 landen

Maar liefst 30.000 dronefotografen uit 124 landen deden mee aan de zevende editie van de wedstrijd. De hoofdprijs werd gewonnen door Zhu Jianxin, die met zijn Mavic 2 Pro een door sneeuw bedekt meer fotografeerde. Het resultaat was een abstracte foto, waarbij barsten in het ijs voor een intrigerend lijnenspel zorgden.

Ook de andere prijswinnaars mogen er zijn. Er waren dit jaar vier thema’s: Portret, Natuur, Architectuur en Sport. Hieronder kun je de winnende foto’s in deze categorieën bekijken. Mocht je meer willen weten van een bepaalde foto, dan kun je terecht op de website van SkyPixel voor meer informatie.

Natuur

Architectuur

Sport

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: deze dronefoto’s vielen in de prijzen bij de 7e DJI Skypixel Contest

  • Ik kwam hier eigenlijk om te kijken wat ze hebben gewonnen maar dat staat er niet. Als ik het goed begrijp uit de XLS op de Skypixel site kregen deze winnaars een Mavic 3. 🙃

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier