Opmerkelijk

Politie redt kuikentjes uit riool met behulp van minidrone

In de Amerikaanse staat Oakland heeft het politiekorps van Alameda het leven gered van een paar kuikentjes die in een afwateringsriool waren gespoeld. Daarbij zette het korps een DJI Mini 2 in, om te zien hoe ver de diertjes waren weggespoeld. Dankzij de dronebeelden konden de diertjes al snel worden gelokaliseerd. De kuikens konden worden gered en zijn in veiligheid gebracht.

Eerste kuikentjesredding

De reddingsoperatie speelde zich net voor Pasen af. Een oplettende voorbijganger had gezien hoe de pasgeboren eendjes tijdens een regenbui met de stroom werden meegevoerd, pardoes het riool in. De politie werd opgetrommeld, maar ze hadden geen idee hoe ver de diertjes het riool in waren gedreven.

Een kleine drone van het type DJI Mini 2 bracht uitkomst. Voorzien van prop guards werd de drone het riool in gestuurd. Op de camerabeelden werd al snel duidelijk dat de kuikentjes nog binnen bereik van de opening bleken te zijn. Niet lang daarna konden ze worden gered.

“Onze eerste drone-kuikentjesredding!”, schrijft het team op Twitter. “Ze zijn na de redding naar een veilige plek overgebracht.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier