Gerucht

DJI Mini 3 Pro (zonder controller) gaat € 739 kosten

De DJI Mini 3 Pro zal vanaf € 739 te koop zijn, blijkt uit nieuw uitgelekte informatie over de aanstaande nieuwe drone. Dat is de adviesprijs zonder controller, voor wie wil gaan upgraden vanaf een DJI Mini 2. Wie de Mini 3 met RC-N1 controller wil hebben is € 829 kwijt. De versie met de nieuwe RC controller zal € 999 gaan kosten. De Fly More kit wordt als losse optie aangeboden en kost dan € 189.

Pro only

Het lijkt erop dat de Mini 3 zelf in één variant beschikbaar komt: de DJI Mini 3 Pro. De verschillen zitten ‘m in de al dan niet meegeleverde controller. En die prijzen liegen er niet om, blijkt uit het lijstje met adviesprijzen die Jasper Ellens van 27 Leaks boven water wist te krijgen:

  • DJI Mini 3 Pro: € 739,-
  • DJI Mini 3 Pro + RC-N1 controller: € 829,-
  • DJI Mini 3 Pro + DJI RC controller: € 999,-
  • Fly More Kit: € 189,-
Bron: Twitter.com/DealsDrone

Uitvoeringen

Het is voor het eerst dat DJI een uitvoering zonder controller gaat leveren. Waarschijnlijk mikt DJI qua doelgroep op de grote groep bezitters van een Mini 2, die al in het bezit zijn van een RC-N1 controller, die ook met de Mini 3 Pro gebruikt kan worden. Door de controller weg te laten kan de verkoopprijs wat omlaag en daarmee hoopt DJI mogelijk mensen over de streep te trekken om te gaan upgraden.

De nieuwe DJI RC die bij de duurste uitvoering van de Mini 3 Pro wordt geleverd beschikt over een groot ingebouwd display. Dat betekent dat je dus geen smartphone of tablet meer hoeft aan te koppelen voordat je kunt vliegen. De grote vraag is nu of de Mini 3 Pro ook met de RC Pro van de Mavic 3 Cine gebruikt kan worden, en omgekeerd, of je de DJI RC van de Mini 3 ook zou kunnen gebruiken met de Mavic 3. Dat zou de Mini 3 Pro met DJI RC meteen een stuk interessanter maken.

Waar de Fly More Combo precies uit zal bestaan is nog niet zeker, maar waarschijnlijk gaat het om de gebruikelijke accessoires, zoals twee extra vliegaccu’s, een charging hub, ND-filters, een setje reservepropellers en een reistas.

Introductie uitgesteld

Als introductiedatum werd lange tijd 28 april genoemd, maar volgens de laatste geruchten heeft DJI de aankondiging van de Mini 3 Pro uitgesteld naar mei.

DJI Mini 3 Pro + DJI RC
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “DJI Mini 3 Pro (zonder controller) gaat € 739 kosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier