Nieuws

Retailer zet productinfo DJI Mini 3 Pro online: 4K/60 fps, 48 MP, tot 47 minuten vliegtijd

Op de website van een Nederlandse retailer gespecialiseerd in RC is een productpagina over de DJI Mini 3 Pro verschenen, inclusief de belangrijkste specificaties. Volgens de beschrijving zal de Mini 3 Pro gaan beschikken over een 1/1,3-inch CMOS-sensor met ondersteuning voor HDR-video. Opnamen zijn mogelijk in 4K resolutie bij 60 fps. Foto’s kunnen gemaakt worden in 48 MP RAW. APAS 4.0 zorgt voor een veilige vluchtuitvoering.

Productpagina

De productpagina (inmiddels offline) werd gespot door een oplettende lezer van Dronewatch. Het gaat om een pagina gewijd aan de DJI Mavic Mini 3 Pro met RC1 N1 Controller, die voor 829 euro in de handel zal worden gebracht. De pagina bevestigt een aantal specs die al bekend waren, zoals het gewicht van 249 gram, de aanwezigheid van sensoren voor obstakeldetectie en de mogelijkheid om de camera 90º te draaien om zodoende verticale beelden te kunnen schieten.

Maar op de pagina staan ook specs die tot nu toe nog niet bevestigd waren. Zo beschikt de Mini 3 Pro volgens de productbeschrijving over een 1/1,3-inch CMOS-sensor die de directe uitvoer van HDR-beelden ondersteunt, voor extra dynamisch bereik. Het diafragma heeft een vaste waarde van f/1,7 en de pixelgroote is 2,4 μm, waardoor de sensor zeer lichtgevoelig is. In dit verband is het ook goed om te benoemen dat de sensor dubbele native ISO biedt.

Filmen in 4K 60 fps, fotograferen met 48 MP

Opmerkelijk is de mogelijkheid om te filmen in 4K bij 60 fps. Ook slow-motion is mogelijk, in HD 1080p bij 120 fps. Zeer interessant is de mogelijkheid om tijdens het filmen voor een D-Cinelike kleurprofiel te kiezen, voor meer mogelijkheden in de nabewerking. Fotograferen kan in 48 megapixels, met ondersteuning voor RAW. Uiteraard is het ook mogelijk om panorama’s te maken, namelijk 180°-, groothoek-, verticale en bolpanorama-opnamen.

Uniek is ook de mogelijkheid om de camera 90º te draaien, voor het maken van verticale video’s en foto’s, geoptimaliseerd voor sociale media. DJI noemt dit True Vertical Shooting. Verder biedt de DJI Mini 3 digitale zoom, om objecten dichterbij te halen. Dit kan tot maximaal 4x zoom. Dit gaat dan wel ten koste van de beeldkwaliteit.

Obstakeldetectie, flight modes, vliegtijd

Dankzij de nieuwe sensoren biedt de Mini 3 Pro APAS 4.0, een systeem voor het ontwijken van obstakels. Dit werkt in voorwaartse, achterwaartse en neerwaartse vliegrichting. Verder biedt de drone ActiveTrack 4.0, Spotlight 2.0 en Point of Interest 3.0. Al deze features vallen onder de noemer FocusTrack. En door middel van MasterShots en Timelapse kun je eenvoudig creative filmpjes en hyperlapses maken.

De standaard accu biedt een iets langere vliegtijd dan de Mini 2, namelijk 34 minuten. Maar het is ook mogelijk om een grotere accu te plaatsen, de optionele Intelligent Flight Battery Plus. Deze biedt een vliegtijd tot 47 minuten. De drone komt hiermee wel boven de 250 gram uit, waardoor je er niet meer mee boven niet-betrokken personen mag vliegen.

De verbinding met de controller is gebaseerd op het O3-protocol (OcuSync 3). Dit zou garant moeten staan voor een bereik van enkele kilometers. Het live camerabeeld wordt in 1080p bij 30 fps overgedragen. De vertraging (latency) is slechts 120 ms.

Bron: Twitter.com/DealsDrone

Geen Cx-label

In de productinfo wordt niet gesproken over een Cx-classificatie, maar dat was ook niet te verwachten. De hamvraag is of DJI het gewicht van 249 gram ook opgeeft als maximaal startgewicht (MTOW). In dat geval kan de drone nu en in de toekomst in Open categorie A1 gebruikt (blijven) worden.

Al met al lijkt de DJI Mini 3 Pro ondanks de hoge verkoopprijs een absolute verkoophit te gaan worden. De drone lijkt zelfs de Mavic Air-serie overbodig te gaan maken. Zeker als DJI het voor elkaar krijgt om de drone formeel in de sub-250 gram klasse te houden, biedt het systeem ook qua regelgeving ultieme mogelijkheden voor beeldmakers.

Introductiedatum

Een introductiedatum van de DJI Mini 3 Pro is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal DJI de drone in mei gaan aankondigen, alhoewel 28 april eerder als introductiedatum werd genoemd. Voor verkoopprijzen van de andere uitvoeringen van de DJI Mini 3 Pro kun je terecht in dit artikel.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier