#advAchtergrond

Dronevliegen in de VS, Canada of Australië? Dit moet je weten

Wat hebben de Verenigde Staten, Canada en Australië met elkaar gemeen? Je kunt er Engels spreken, maandenlang rondreizen zonder ooit maar één keer op dezelfde plek uit te komen en je kunt er de prachtigste drone-opnamen maken. Maar voordat je je drone meeneemt naar één van deze landen doe je er goed aan om je even te verdiepen in de droneregels op de plek van bestemming en hoe je een visum moet regelen voor deze landen.

Verenigde Staten

Visum voor het buitenland aanvragen
Dit artikel wordt je aangeboden door VisumBuitenland.nl

Met tal van indrukwekkende steden, prachtige natuurgebieden en vooral volop ruimte is Amerika een droombestemming voor dronepiloten. Het land leent zich perfect voor het maken van mooie dronefoto’s en -video’s. Vergeet dus vooral niet je drone in te pakken als je op vakantie gaat naar de States. Maar voordat je afreist naar de US of A doe je er goed aan om je even te verdiepen in de Amerikaanse droneregelgeving.

Weegt je drone meer dan 250 gram? Dan moet je eerst even je drone registreren bij de FAA. Dat kan via de FAADroneZone portal. Ervan uitgaande dat je hobbymatig met je drone gaat vliegen klik je op de button voor Recreational Flyers. Het registratienummer dat je krijgt moet je op je drone vermelden. Verder moet je ongeacht het gewicht van je drone even de online kennistest TRUST doorlopen. Na het doorlopen daarvan ontvang je een certificaat. Zorg dat je die bij je draagt als je aan het vliegen bent.

De maximale vlieghoogte voor drones in de VS is 120 meter. Zorg ervoor dat je niet in no-flyzones of nabij vliegvelden opstijgt. Deze kun je opzoeken in de gratis te downloaden B4UFLY-app. Houd de drone altijd in het zicht, geef voorrang aan al het andere vliegverkeer en vlieg niet boven mensen. Houd er rekening mee dat er in alle Nationale Parken een verbod op het hobbymatig vliegen met drones geldt.

Canada

Nog zo’n ideale dronebestemming: Canada. Van uitgestrekte bossen, gigantische meren tot en met indrukwekkende bergketens: je kunt er niet genoeg fotograferen en filmen met je drone. Maar net zoals in de VS moet je ook in Canada je drone registreren bij NAV CANADA als deze meer dan 250 gram weegt. In dat geval is ook een theoriecertificaat verplicht. Houd er rekening mee dat toeristen een Special Flight Operations Certificate (SFOC) nodig hebben.

De maximale vlieghoogte voor drones in Canada is 120 meter. Zorg ervoor dat je niet in no-flyzones of nabij vliegvelden opstijgt. Deze kun je terugvinden in de gratis te downloaden NAV DRONE-app. Houd de drone altijd in het zicht, geef voorrang aan al het andere vliegverkeer en houd enige afstand van mensen. Denk eraan dat er in alle Nationale Parken een verbod op het recreatief vliegen met drones van toepassing is.

Australië

Alleen al de lange reis naar dit afgelegen continent is een ervaring op zich. Eenmaal geland aan de andere kant van de wereld zul je versteld staan van de wijdsheid, de bizarre natuurfenomenen en het prachtige licht. Of je nu naar de prachtige kustgebieden, de uitgestrekte Outback of kosmopolitische steden zoals Sydney of Melbourne gaat, overal kijk je gegarandeerd je ogen uit.

Natuurlijk ga je als dronevlieger goed voorbereid op reis naar Down Under. Het is goed om te weten dat er in Australië vanaf medio 2023 een verplichting geldt om je drone te registreren. Ook moet je vanaf die datum een kennistest doorlopen. Kennistest en registratie zijn niet vereist als je drone minder weegt dan 250 gram.

De maximale vlieghoogte voor drones in Australië is 120 meter. Zorg ervoor dat je niet in no-flyzones of nabij vliegvelden opstijgt. Er zijn diverse apps die je hierbij kunnen assisteren. Houd de drone altijd in het zicht, geef voorrang aan al het andere vliegverkeer en houd enige afstand van mensen. Houd er rekening mee dat er in veel Nationale Parken een verbod op het vliegen met drones geldt.

Lokale vliegverboden

Helaas zul je bij veel toeristische hotspots en in natuurgebieden in de VS, Canada en Australië borden aantreffen die je erop wijzen dat het daar niet toegestaan is om te vliegen met drones. Wees niet eigenwijs en laat je drone in je tas zitten. Eventuele bekeuringen kunnen aardig in de papieren lopen.

Je drone meenemen in het vliegtuig

Ongeacht naar welke vakantiebestemming je afreist, verdiep je ook even in de regels voor het meenemen van een drone in het vliegtuig. Over het algemeen is het de bedoeling dat je zowel de drone als de accu’s bij je draagt in de handbagage. Zorg ervoor dat de accu’s niet volledig zijn opgeladen en neem maatregelen om kortsluiting te voorkomen. Check dit artikel voor meer tips.

Visum regelen

Ook niet onbelangrijk: reizigers naar de VS, Canada en Australië moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort. Ook moet je op tijd een visum of reistoestemming regelen. Bij VisumBuitenland.nl kun je terecht voor een ESTA (reistoestemming voor de Verenigde Staten), eTA Canada (een vereiste reistoestemming voor Canada) of Visum Australië.

NB. Je kunt geen rechten ontlenen aan de informatie in dit artikel. Check altijd de meest recente informatie op de website van de luchtvaartautoriteit in het betreffende land. De boetes kunnen aardig oplopen in het geval van een overtreding.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier