Video

Kijken: racedrone volgt mountainbiker door smalle straatjes Valparaíso

De bergachtige Chileense stad Valparaíso wordt gekenmerkt door vele smalle straatjes en trappen. Een uitdaging dus voor downhillers. Om die reden is de stad jaarlijks het decor voor de Red Bull Valparaíso Cerro Abajo, waarbij mountainbikers van over de hele wereld halsbrekende afdalingen maken. Dit jaar werd rider Tomas Slavik over het hele traject gevolgd door een FPV racedrone.

Flinke uitdaging

Voor het maken van de opname werd een team van Dutch Drone Gods overgevlogen naar Valparaíso. Er kwam heel wat kijken bij het realiseren van het one-take shot van de afdaling van Tomas Slavik. Het vliegen door de nauwe straatjes is op zich al een uitdaging op zich. Maar signaalverlies tussen de dichte bebouwing is een nog veel grotere challenge.

Om die reden werden er op het dak van een hooggelegen gebouw een aantal directionele antennes geplaatst, om zodoende het hele traject zo goed mogelijk te dekken. Daarnaast werd de drone uitgerust met een speciale signaalversterker, om het videosignaal zo krachtig mogelijk over te dragen naar de videobril van de piloot. Maar zelfs dat was geen garantie voor een stabiele videofeed.

Ultiem FPV droneshot

Tijdens het oefenen viel het signaal regelmatig weg, met een crash tot gevolg. Tijdens de eerste echte afdaling van Slavik kon het parcours volledig gevlogen worden, maar werd wel een dakje geraakt. Maar tijdens de laatste downhill ging de vlucht helemaal goed, met een ultiem one-take FPV droneshot tot gevolg!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier