Video

Kijken: Mavic 3 vs Hong Kong: Cyber Punk City

De DJI Mavic 3 kreeg kort na de lancering veel kritiek te verduren. Zo ontbraken er features, waren er veel klachten over de bediening via DJI Pilot en werd er geklaagd over de telelens. Maar qua beeldkwaliteit weet de drone vanaf het begin veel indruk te maken, ook bij weinig licht. Dat bewijst ook de dronevideo Mavic 3 vs Hong Kong: Cyber Punk City, gemaakt door dronepiloot en fotograaf Tibor B, zelf woonachtig in de miljoenenstad.

Weinig licht

Tibor B gebruikte een DJI Mavic 3 om deze prachtige aerial video van de stad Hong Kong te maken. De video begint met een prachtige opname van boven het Central Business District op Hong Kong Island, vliegend richting het Kowloon-schiereiland. Daarna volgt een mooi uitzicht op Central Plaza, de hoogste wolkenkrabber in Azië toen deze in 1992 werd voltooid. Andere hoogtepunten zijn onder meer International Finance Centre, een containerterminal, het Bank of China gebouw, en meer.

“Na aanvankelijk enigszins gemengde gevoelens over de Mavic 3, kreeg ik ‘m uiteindelijk in de vingers, en begrijp ik de tekortkomingen. Dit soort opnamen met weinig licht en een hoog dynamisch bereik pushen de drone tot het uiterste. Ook vind ik de telelens, die vaak als ‘onbruikbaar’ werd bestempeld, een aantal geweldige nieuwe creatieve mogelijkheden bieden.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier