DronefotografieGerucht

Eerste testfoto’s gemaakt met DJI Mini 3 Pro duiden op sterk verbeterde camera

Er lijkt geen einde te komen aan de eindeloze serie leaks over de aanstaande DJI Mini 3 Pro. Na de eerste foto’s en specs zijn er nu ook de eerste testfoto’s uitgelekt die met de minidrone gemaakt zijn. Het gaat om een aantal foto’s van stedelijk gebied die tijdens het duister zijn gemaakt. De beeldkwaliteit van de camera zou veel beter zijn dan die van voorganger Mini 2.

Lichtgevoelige sensor

De foto’s verschenen zondagmorgen op het Twitteraccount van @DealsDrone. Volgens de EXIF metadata zijn alle foto’s gemaakt met een diafragmawaarde van f/1.7, 24 mm brandpuntsafstand en uiteenlopende waarden voor ISO en sluitertijd. De camera heeft de aanduiding FC3582. De foto’s zouden gemaakt zijn in de Chinese provincie Wuhan.

De testfoto’s lijken te bevestigen dat de beeldkwaliteit van de Mini 3 Pro een stuk beter is dan die van de Mini 2, zeker bij weinig licht. Er wordt zelfs gesteld dat de beelden die uit de Mini 3 Pro komen de kwaliteit van de Mavic 3 zullen benaderen. Of dat zo is, valt moeilijk te beoordelen aan de hand van slechts een paar foto’s, maar het moet gezegd worden dat de uitgelekte foto’s veel goeds beloven.

Pano

De Mini 3 is ook in staat om panoramafoto’s te maken. Ook onderstaande testpano is uitgelekt via @DealsDrone (klik op de foto voor vergroting):

Introductiedatum: 9 of 10 mei

Naar het zich nu laat aanzien zal de DJI Mini 3 Pro op 9 of 10 mei worden aangekondigd. Er komen meerdere uitvoeringen van de drone op de markt, met of zonder controller en als nieuwe optie een controller met ingebouwd display. In eerdere artikelen lees je meer over de verwachte adviesprijzen en de specificaties. Ook kun je alvast de nodige productafbeeldingen bekijken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Eerste testfoto’s gemaakt met DJI Mini 3 Pro duiden op sterk verbeterde camera

 • Sterk verbeterde camera? Klinkt een beetje alsof (de mijne) DJI mini 2 zo’n slechte camera heeft… Ik vind die juist voor het aankoopbedrag geweldig.

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   De camera van de Mini 2 presteert al heel behoorlijk. Het lijkt er alleen op dat de camera van de Mini 3 nog eens een factor beter is, zeker bij weinig licht. Maar uiteraard kan ik daar pas met 100% zekerheid uitspraken over doen nadat ik deze nieuwe drone in handen heb gehad.

   Beantwoorden
  • Ze moeten de nieuwste Autel Nano bijhouden. Die camera is zelfs beter dan de Air 2S. Dus waarschijnlijk is de camera van de Mini 3 pro nog eens beter of net zo goed.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier