Nieuws

DJI Mini 3 Pro: unboxing en eerste proefvlucht

Op 10 mei aanstaande zal DJI de Mini 3 Pro aankondigen, zoveel is inmiddels zeker. Ondertussen hebben een aantal mensen de drone al in handen gekregen, waaronder YouTuber Darren McHardy. Hij heeft de wereldwijde primeur met de eerste unboxingvideo, en hij zette ook meteen een video online over zijn eerste proefvlucht met de Mini 3.

Mini 3 unboxing video

In de video zegt Darren dat hij de beelden van de unboxing heeft gekregen van iemand die de nog niet officieel aangekondige DJI Mini 3 Pro-drone onlangs in handen kreeg. De video geeft een goed beeld van de drone zelf, met zijn nieuwe sensoren voor het vermijden van obstakels. Ook de nieuwe controller komt aan bod.

Volgens Darren is de controller vergelijkbaar met de huidige RC Pro van DJI, maar dan met wat minder knoppen en poorten. De controller van de Mini 3 Pro heeft ook geen antennes aan de bovenzijde. Onduidelijk is nog of het scherm net zo scherp en helder is als dat van de RC Pro.

Er zijn in de afgelopen weken al veel details over deze drone naar buiten gekomen. Vorige maand bleek uit een lek dat de Mini 3 Pro minder dan 250 gram zal wegen, wat betekent dat de drone in Open categorie A1 gebruikt kan worden. Nieuw is het systeem om botsingen te voorkomen. Ook nieuw is de mogelijkheid om de camera 90 graden te draaien, om zodoende verticale opnamen te maken. Dankzij de grotere sensor is de Mini 3 Pro ook geschikter om nachtbeelden te maken.

Volgens vroegtijdig gepubliceerde productinformatie kan de Mini 3 Pro filmen in 4K met 60 frames per seconde. Met een optioneel verkrijgbare zwaardere accu zou de vliegtijd maar liefst 47 minuten bedragen. Met de standaardaccu zijn vluchten van een dik half uur mogelijk.

Eerste proefvlucht

DJI Mini 3 Pro met DJI RC

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier