Video

Kijken: 5K Whistler Cinematic, gefilmd met de DJI Air 2S

Na al het marketinggeweld rondom de introductie van de DJI Mini 3 Pro zou je bijna vergeten dat DJI vorig jaar al een zeer capable kleine drone lanceerde waarmee je dronevideo’s van buitengewoon hoge kwaliteit kunt opnemen: de DJI Air 2S. De drone stelt je in staat om te filmen in 5K resolutie met 10 bit kleurdiepte. Waar dat toe kan leiden zie je in de dronevideo ‘5K Whistler Cinematic’, gemaakt door Motion Cinema.

Natuurschoon

Whistler is een stadje in de Canadese staat Brits-Columbia, even ten noorden van Vancouver. Het stadje is de uitvalsbasis voor een van de grootste skigebieden in Noord-Amerika. Om die reden is het een geliefde locatie voor toeristen en wintersporters. In 2010 vond hier een gedeelte van de Olympische Winterspelen plaats.

In de dronevideo 5K Whistler Cinematic zie je het natuurschoon gefilmd vanuit de lucht en vanaf de grond. De dronebeelden werden gemaakt met de DJI Air 2S (review). Deze drone werd begin 2021 door DJI geïntroduceerd en biedt de mogelijkheid om in 5K resolutie te filmen, met een kleurdiepte van 10 bit. De grondbeelden werden gemaakt met een Panasonic Lumix G9.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier