Markt

EHang start droneshow-service in Europa

Het Chinese bedrijf EHang is van start gegaan met het aanbieden van droneshows op de Europese markt. Daartoe is EHang een samenwerking aangegaan met het Oostenrijkse evenementenbureau Concept Solutions. De bedrijven spelen met de nieuwe Drone Pixel-service in op de toenemende vraag naar duurzame en kosteneffectieve alternatieven voor traditionele vuurwerkshows.

Van luchttaxi’s tot dronezwermen

EHang heeft een relatief lange geschiedenis in de dronesector. Het bedrijf begon in 2015 met de ontwikkeling van een cameradrone voor consumenten, de Ghost Drone. Later maakte EHang de switch naar drones die groot genoeg zijn om vrachten en zelfs personen te vervoeren (waaronder de tweepersoons EH216, die inmiddels wordt ingezet voor toeristische rondvluchten). Daar komen nu dus drones geoptimaliseerd voor het geven van lichtshows bij.

Naast het maken van drones en eVTOLs legt EHang zich ook toe op de ontwikkeling van software waarmee meerdere toestellen gelijktijdig op afstand aangestuurd kunnen worden. Daarmee kunnen niet alleen vluchten met luchttaxi’s worden gecoördineerd, maar ook dronezwermen bestaande uit lichtgevende drones. Het verzorgen van droneshows is derhalve een logische vervolgstap voor een bedrijf dat zich toelegt op nieuwe vormen van luchtvaart en zwermtechnologie.

Drone Pixel

Voor het verzorgen van droneshows in Europa is EHang een samenwerking aangegaan met het Oostenrijkse evenementenbureau Concept Solutions. Onder de naam Drone Pixel gaan de bedrijven hun diensten aanbieden aan vooruitstrevende stadsbesturen en bedrijven die op zoek zijn naar alternatieven voor traditioneel vuurwerk om feestelijkheden op te luisteren of producten te promoten.

Op Twitter schrijft EHang het volgende:

“EHang heeft onze Aerial Light Show-diensten in Europa gelanceerd. Nu vuurwerk in steeds meer steden wordt verboden, bieden we een alternatief: digitaal, milieuvriendelijk en kosteneffectief. Deze week presenteerden we op #ISE2022 in Barcelona. Door de grote belangstelling waren we al snel door onze 1.000 folders heen!”

‘LED-scherm’

De naam ‘Drone Pixel’ is niet helemaal toevallig gekozen. Volgens EHang is het mogelijk om met de drones allerlei 3D vormen uit te beelden, waaronder bewegende figuren, logo’s en letters. Het resultaat is een fascinerend ‘LED-scherm’ dat in de nachtelijke hemel vliegt. Het is zelfs mogelijk om QR-codes te tonen, die het publiek dan kan scannen. Een show duurt maximaal 15 tot 20 minuten. Iedere drone kan elke denkbare kleur uitstralen.

Elke droneshow bestaat uit meer dan 1.000 EHang drones die door slechts één persoon met één computer kunnen worden bediend. Volgens EHang zijn de drones ten behoeve van de veiligheid voorzien van RTK GPS voor nauwkeurige positionering en kan door middel van geofencing worden gezorgd dat de drones niet uit het operationeel volume kunnen komen. Ook kan Drone Pixel zorgdragen voor de aanvraag voor de vergunning om een show te mogen uitvoeren.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier